• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

06.09.2024

13:19

Počelo suđenje za smrt kadeta Vojske Srbije: Pijani vozač pokosio mladića na trotoaru na sudu dao šokantnu odbranu

facebook.com

Vesti

Počelo suđenje za smrt kadeta Vojske Srbije: Pijani vozač pokosio mladića na trotoaru na sudu dao šokantnu odbranu

Podeli vest

Branislav R. (44) koji je okrivljen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Nikola Grujić (20), kadet Vojske Srbije iz Čačka danas je pred Višim sudom u Beogradu izneo svoju odbranu u kojoj je izjavio da se ne seća ničega vezano za nesreća i da mu prva sećanja naviru tek kad je već bio u policiji.

Saobraćajna nesreća se dogdila 9. jula 2022. godine u Darvinovoj ulici kada je Branislav R. vozeći pijan "alfu romeo" izleteo na trotoar i pokosio mladića koji se šetao sa devojkom. Mladiće je sedam dana kasnije premino u bolnici, a vozač je na pripremnom ročištu izjasnio da se ne oseća krivim, a danas je objasnio i šta je radio pre nesreće.

- Izuzetno mi je žao zbog svega što se desilo, izražavam duboko žaljenje zbog svega, njegovoj porodici je najteže sada. Ja o događaju mogu da kažem samo ono čega se sećam, a momenta nesreće i onoga što se desilo tačno pre i posle toga, toga se ne sećam - rekao je okrivljeni u svojoj odbrani i dodao:

- Tog jutra sam bio kod zubara, drug mi to radi i pozvao me da mi kaže da ima slobodan termin da možemo da nastavimo ono što smo započeli, da mi stavi krunicu. Pošto se ja plašim zubara, tražio sam i on mi je dao tri anestezije i uradio sve. To je bilo oko 10 ujutru.

Kako je ispričao, on je već tu bio opušten i ošamućen, a dok ga još nije popustila anestezija otišao je da popije kafu u ugostiteljski objekat u kojem je stalno boravio.

Foto: Informer

Nenad Grujić otac nastradalog Nikole izjavio da je vozač koji mu je ubio sina imao 2,62 promila alkohola

 

- Oko pola 12 recimo sam otišao u taj lokal, a tamo je jedan poznanik dočekivao goste jer je pravio ćerki svatove i on me je pozvao da nazdravimo. Bio je tu, čašćavao nas sve, a ja sam popio dva piće i od tog momenta se više ničega ne sećam - rekao je okrivljeni i dodao:

- Ja inače ne pijem i to je za mene i previše. Prvo čega se sećam je bilo kad mi je već bilo određeno policijsko zadržavanje i tada sam se stalno raspitivao za Nikolu, da mi kažu kako je, pokušao sam da se setim svega. Ja sam tek od tadašnjeg advokata saznao da sam se udaljio sa lica mesta i da sam bio sa prijateljem u kolima. Trebalo je samo da odemo do jednog lokala koji je kilometar odatle i da se vratimo, ali desilo se to što se desilo...

Na pitanje sudije kako se onda ne oseća krivim, ako se ne seća ničega, Radoš je odgovorio: "Zbog toga što se ne sećam ne mogu da prihvatim da sam kriv i da sam pobegao sa lica mesta".

Radoš je, kako se navodi u optužnici, svojim vozilom naleteo na Nikolu u Darvinovoj ulici, koji je šetao trotoarom sa svojom devojkom, a u trenutku nesreće, kako je ranije izjavio otac nastradalog mladića imao je 2,62 promila alkohola, što je stanej potpune alkoholisanosti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Sport

Planeta

Katastrofa na frontu! Ukrajina zasula Ruse monstruoznim oružjem! Posebno ciljali Čečene iz "Ahmata", Moskva neće sedeti skrštenih ruku!
HAOS

Katastrofa na frontu! Ukrajina zasula Ruse monstruoznim oružjem! Posebno ciljali Čečene iz "Ahmata", Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

Ukrajinska vojska stalno koristi borbene otrovne supstance, zabranjene fosforne i kasetne bombe na bahmutskom delu fronta, uključujući područje Časovog Jara, za koje se vode borbe na Donbasu, izjavio je za RIA Novosti komandir odeljenja za evakuaciju ranjenih, vojni lekar bolnice specijalnih snaga "Ahmat" sa pozivnim imenom "Glamur".

06.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30