14.09.2024.

09:02

Foto: Reuters

Hronika

Druga tragedija na crnogorskom primorju za manje od 24 sata: Ušao u more i pored zabrane kupanja, nije mu bilo spasa

Na lice mesta odmah su poslate nadležne ekipe, ali nesrećnom muškracu čiji identitet za sada nije saopšten, nije bilo spasa. 

- Telo utopljenika je izvukao spasilački čamac zajedno sa posadom UPSUL-a i pripadnicima Sektora granične policije - povrđeno je iz Uprave pomorske sigurnosti i urpavljanja lukama (UPSUL).

Uprkos upozorenjima i zabranama građani i turisti ih ignorišu i ulaze u more, zbog čega se juče dogodile mdve tragedije prvo kod Bara kad se utopio ukrajinski državljanin, dok su njegova žena i dete spaseni u poslednjem trenutku, azatim i kod Budve.

Iz UPSUL-a su ponovo upozorili da je na snazi crveni meteo alarm i najava veoma jakih vetrova koji stvaraju velike talase i jake struje.

Pa i pored tog upozorenja, na plažama su uočeni kupači koji i pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju kako svoje živote tako i živote pripadnika službi koji ih spašavaju u veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu.

Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i, nažalost, rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL apeluje da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbjegle nepotrebne nesreće i utapanja, poručuju iz UPSUL.

Podsetili su da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj129ili putem mobilne aplikacijesafesea.me.