17.09.2024.

12:55

Foto: Shuterstock

Hronika

Pomahnitali Srbin (47) osuđen na Kritu! Automobilom ubio muškarca i povredio dve Čehinje (FOTO)

Kako prenose mediji iz Grčke, Srbin je u ekspresnom sudskom postupku priznao krivicu i čak je u sudu izjavio "da želi da ide u zatvor".

Podsetimo, naš državljanin je na Kritu boravio poslovno, a najpre je 3. septembra iznajmljenim automobilom i pod dejstvom alkohola pregazio muškarca (85) kada je iz mesta Sitija, gde je bio u poseti prijatelju, išao za glavni grad Iraklion. Čovek je od zadobijenih povreda preminuo sutradan u bolnici, a osumnjičenom vozaču je tada oduzeta vozačka dozvola. Međutim, on je uspeo da ponovo iznajmi automobil uz rentakar agencije, pa je 13. septembra u mestu Malia pregazio turistkinje iz Češke, majku (50) i ćerku (25) i nano im povrede. Takođe je utvrđeno da je automobilom upravljao pijan.

Informer

Posle druge saobraćajke on je odveden u pritvor, a samo tri dana kasnije, u ponedeljak 16. septembra, izveden je pred sud gde je odmah i osuđen. 

- Srbin se tereti za teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nasilničku vožnju, nanošenje teških telesnih povreda, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole. Konkretno, za izazivanje saobraćajke sa smrtnim ishodom sud ga je kaznio sa pet godina zatvora, za drugu saobraćajku je kažnjen sa dve godine, zbog vožnje u alkoholisanom stanju je dobio dve godine zatvora i novčanu kaznu od 1.200 evra i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana. Na kraju mu je sud izrekao jedinstvenu kaznzu od sedam godina i tri meseca zatvora - preneli su grčki mediji i naveli da će osuđeni odmah biti sproveden u zatvor radi izdržavanja kazne.

Kako dalje navode, okrivljeni je na ročištu priznao krivicu.

- Hoću da idem u zatvor i treba da budem iza rešetaka! Ako me opet pustite na slobodu, ja ću ponovo uraditi isto, opet ću nekog povrediti ili ubiti, jer ja sam svestan svoje zavisnosti od alkohola. U zatvoru ću dobiti pomoć oko lečenja - rekao je Srbin u sudu, a nakon što je čuo presudu on se samo nasmejao.

Takođe, sudije je iznenadilo i to što je okrivljeni, potpuno svestan svoje zavisnosti od alkohola, tokom rasprave o olakšavajućim okolnostima izjavio "da za njega olakšavajućih okolnosti nema".

Molim vas učinite nešto, stradaće još neko

Ćerka poginulog muškarca (85) izjavila je za grčke medije da nesreća u Sitiji u kojoj je život izgubio njen otac nije bila prva koju je na tom ostrvu izazvao sada već osuđeni Srbin.

- On je otprilike 20 dana pre nego što je ubio mog oca zamalo pregazio dete kolima. Tada je bio u kafani u Sitiji i pio. Ljudi su ga inače viđali tu maltene svaki dan kako pije. Molim nadležne da nešto učine, da još neko ne bi nastradao - rekla je ćerka preminulog čoveka, piše Kurir.