03.10.2024.

11:01

Foto: Foto: MUP CG

Hronika

Laboratorija marihuane otkrivena u Kruševcu najveća ikad! Ministar Dačić otkrio nove detalje, zaplenjeno i oružje (FOTO/VIDEO)

- Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova je borba protiv trgovine narkotika i ovo je još jedan dokaz koliko policija predano radi na tome da droga uopšte ne stigne na ulice - istakao je Dačić.

Kruševačka policija juče je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, u pretresu podrumskih prostorija koje su koristili M. P. (34) i I. S. (40) iz Kruševca našla blizu 1.000 stabljika visine od 70 centimetara do jednog metra, kao i kompletnu opremu za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. 

Informer

Osim njih dvojice uhapšen je i D. P. (58) iz Kruševca  u čijem je stanu zaplenjeno više od 1,7 kilograma sasušene marihuane spremne za prodaju, kao pištolj koji je držao bez odobrenja. 

Trojica uhapšenih se sumnjiče da su se neposredno bavili uzgojem i pripremom za prodaju narkotika, a policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku svih ostalih osoba s posebnim akcentom na organizatore proizvodnje i trgovine ovom opojnom drogom. 

- Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M. P., I. S. i D. P. su privedeni višem javnom tužiocu u Kruševcu, dok se D. P. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - izjavio je ministar Dačić.