07.10.2024.

14:25

Foto: FOTO: POLIZEI

Hronika

"Ja sam plaćeni ubica"! Srbin koji je ubio dizajnera "rols-rojsa" šokirao na suđenju

Sumnja se da je Zdravković nasmrt izbo Kamerona 12. jula nakon što je pokucao na vrata njegove kuće na Amerskom jezeru.

- Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspela je nepovređena da pobegne kod komšija i pozove pomoć - pisali su ranije nemački mediji i dodali da je osumnjičeni posle zločina pobegao pešaka do železničke stanice, gde se ukrcao na voz za Francusku.

- Šest dana posle ubistva, 18. jula, u jednom stanu u Parizu uhapšen je Nikola Zdravković zbog sumnje da je ubio dizajnera u "Rols rojsu". On je tada saslušan u policiji, a njegova odbrana je šokirala istražitelje - naveli su izvori nemačkog lista Bild.

Informer

Dalje se dodaje da je osumnjičeni navodno rekao "da su ga određene osobe unajmile da ubije Jana".

- On je potom obrazložio ovu izjavu, ali su njegove reči bile konfuzne i delovale su neverovatno - kaže izvor Bilda i ističe da tužilaštvo u Minhenu nije poverovalo u ovu izjavu Zdravkovića, te su isključili mogućnost naručenog ubistva.

Sve indicije trenutno ukazuju na to da je u pitanju neuspela pljačka. Sumnja se da je uhapšeni imao nameru da opljačka kuću i na taj način se dokopa novca. Osumnjičeni još uvek nije saslušan u Nemačkoj, budući da je slobode lišen na teritoriji Francuske - rekao je izvor.

Takođe, tužilaštvo smatra da imaju dovoljno dokaza protiv osumnjičenog. Inače, nakon zločina je u jezeru pronađen crveni ranac u kom je bila Zdravkovićeva odeća što je potvrđeno DNK analizom.

- Pored toga, u rancu je pronađena odeća u kojoj je osumnjičeni bio u vreme zločina. Inače, u toj odeći su ga snimile i sigurnosne kamere. Istražitelji su u šumi u okolini mesta zločina pronašli i nož kojim je ubijen penzionisani dizajner.