• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.08.2024

09:07

Nemačka čeka izručenje Srbina: Ubio bivšeg dizajnera u "rols - rojsu"

printscreen

Vesti

Nemačka čeka izručenje Srbina: Ubio bivšeg dizajnera u "rols - rojsu"

Podeli vest

Nemačka očekuje izručenje Srbina N. Z. (22), koji je rodom iz okoline Velikog Gradišta, iz Francuske zbog sumnje da je ubio Jana Kamerona (74), bivšeg dizajnera u "rols - rojsu".

Naime, N.Z. je uhapšen pre dve nedelje objasnio portparol štaba policije Severne Gornje Bavarske, srpski državljanin biće prebačen iz Francuske u Nemačku u toku ove nedelje.

Podsetimo, legendarni dizajner Rols Rojsa, pronađen je mrtav u petak 12. jula uveče u svom domu na Amerskom jezeru u Bavariji. 

Sumnja se da ga je na kućnom pragu nožem ubio Srbin N.Z. koji je potom pobegao u Francusku. Naime, N.Z je nekoliko sati pre smrti Kamerona snimljen u supermarketu nedaleko od mesta zločina.  

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

 

 

Njegov crveni ranac pronađen je na promenadi pored jezera, a Bild piše da je tokom pretrage u šumi pronađeno i oružje kojim je izvršen zločin.

 

Foto: printscreen

 

 

Prema ranijem pisanju lokalnih medija, navodno u kući ubijenog ništa nije ukradeno tokom napada.

"Veoma je retko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvek postoji odnos između počinioca i žrtve", rekao je tada policijski službenik za Bild.

 

Srbin uhapšen u Parizu

Zahvaljujući dojavi javnosti, identitet 22-godišnjeg Srbina je ustanovljen. Istražitelji su uspeli da otkriju da je osumnjičeni pobegao preko Minhena, Inzbruka (Austrija), Ciriha (Švajcarska) na sever Pariza.

Njega su nekoliko dana kasnije u stanu u Parizu uhapsili francuski specijalci, a prema njihovim navodina N.Z. da nije pružio otpor.

"Vredne informacije dobijene nakon javne potrage značile su da smo bili u mogućnosti da brzo identifikujemo osumnjičenog. To je bio kamen temeljac za njegovo brzo hapšenje u inostranstvu", rekao je glavni kriminalistički direktor Manfred Frej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21