20.10.2024.

09:10

Foto: Shutterstock/Printskrin

Hronika

VETERINAR UBIO SINA! Komšije u neverici posle zločina u Bezdanu: Nikad mu nije zadao glavobolju...

Ubistvo i samoubistvo prijavila je, kako se pretpostavlja, Tomislavljeva majka i baka nesrećnog mladića pod čijim krovom se zločin i odigrao.

Meštani i dalje ne mogu da dođu sebi od šoka zbog ubistva i samoubistva koje se dogodilo u njihovom inače mirnom kraju. Tvrde da je porodica Kovač bila izuzetno harmonična i skladna, te da se iz njihove kuće nikada nije čuo čak ni povišen ton.

O nastradalom mladiću u kojeg je otac pucao posle žučne svađe komšije imaju samo reči hvale.

- David je bio divan mladić. Bio je vredan i odličan đak, nikada nije pravio probleme, kao što to zna se desi mladim ljudima u osetljivim godinama. Roditeljima nikada nije zadavao glavobolju, bio je prelepo vaspitan - ispričao je jedan komšija za lokalne medije.

Informer

Komšinica porodice Kovač kroz suze je ispričala da je mladić nastradao u bakinoj kući u kojoj je proveo najlepše godine detinjstva.

- To jadno dete je ubijeno u istoj kući u kojoj se odmalena igralo - rekla je komšinica drhtavim glasom, ne mogavši da veruje da David skončao na tako strašan način, i to od ruke svog roditelja koji je potom presudio sebi, piše "Blic.rs"

Porodica Kovač - otac Tomislav, po zanimanju veterinar i njegova supruga koja radi kao ekonomista živeli su zajedno sa sinom u Lincu, a tek povremeno su dolazili u Srbiju. Pre nego što će se preseliti u Austriju bračni par Kovač se bavio poljoprivredom, a jedno vreme bili su i vlasnici poljoprivredne apoteke.

Informer

Šta je bio okidač za strašan zločin koji se u petak ujutro odigrao u Bezdanu mogli bi da otkriju ostali članovi porodice, pod uslovom da su čuli zbog čega su se Tomislav i David posvađali. Sumnja se, takođe, da je oružje kojim je Tomislav presudio sinu, a potom i sebi, bilo u nelegalnom posedu.

Tela stradalih Davida i Tomislava poslata su na obdukciju u Novi Sad, a dalja istraga nadležnog Višeg javnog tužilaštva u Somboru će utvrditi šta je uzrok zločinu zbog kog su meštani Bezdana zanemeli.