21.10.2024.

10:59

Foto: Shuterstock

Hronika

Kašćelan uhapšen zbog trostrukog ubistva! Zvicerova "desna ruka" na slobodi bila nekoliko sekundi

- Lisice na ruke stavljene su mu na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga je u međuvremenu procesuiralo za više teških krivičnih dela. Nadležni nisu pojasnili zbog čega je Kotoranin ponovo lišen slobode, odnosno zbog kog konkretno krivičnog dela, od nekoliko za koja ga optužuju. Prema nezvaničnim saznanjima, u pritvor je vraćen zbog optužbi za trostruko ubistvo - pišu Vijesti.

Podsećanja radi, Kašćelan koji je označen kao jedan od vođa "kavačkog" klana, zajedno sa odbeglim Radojem Zvicerom, pušten je nakon što je istekao rok za donošenje presude. Ipak, nedugo nakon toga, on je ponovo uhapšen i to na vratima zatvora. 

Informer

Član Zvicerove organizacije, Kašćelan je navodno postao druge polovine 2020. godine kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije. Cilj kriminalne organizacije svodio se na međunarodni šverc velikih količina droge, ubistava, i drugih teških krivičnih dela. 

Inače, atentat na Kašćelana pokušan je još 2016. godine u Novom Sadu kada je na njega pucano sa motora dok je bio u automobilu sa još jednom osobom.

Crnogorosko tužilaštvo došlo je tada do podatka da je za ubistvo Kašćelana i Radoja Zvicera nuđeno četiri miliona evra, zbog čega se navodno Slobodan Kašćelan tada zarekao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce".