• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.10.2024

17:21

Zvicer besneo nakon ubistva ovih Beograđana! Slao poruke svojima, hteo da "pusti buvu" da ih je pobio ovaj škaljarac

shutter stok drustvene mreze

Vesti

Zvicer besneo nakon ubistva ovih Beograđana! Slao poruke svojima, hteo da "pusti buvu" da ih je pobio ovaj škaljarac

Podeli vest

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer obavestio je 2020. godine tadašnje crnogorske policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su dvojica "njihovih" momaka iz Beograda, Filip Marjanović i Vukašin Gošović, mučena pa ubijena u kući Milana Brajovića zvanog Fitilj u Danilovgradu.

U presretnutoj Skaj komunikaciji vođa kavačkog klana sugeriše službeniku Uprave policije da zbog toga na mesto zločina pošalje forenzičare, ali i "pusti buvu" da su Fitilja cinkarili saradnici iz kriminalne ekipe kojoj pripada.

Zvicer: Za one momke iz BG. Ubijeni su i mučeni u kuću kod Fitilja koji danas izlazi. Treba Fitilja stisnuti i forezničare poslati i pričati da su ga špijali Tuzo (Tuzović) i Manda (Đukić Mandić). Selo Jelovac ili tako nešto u DG - navodi vođa kavačkog klana u porukama sa Skaj aplikacije od 18. novembra 2020. godine.

 

Foto: Shutterstock

Zvicer i Nikola Vušović

 

Lazović: Koje momke iz Bg?

Zvicer: Onog Filipa i Vukašina. Tamo su negde i zakopani, Fitilja treba stisnuti

Crnogorska policija, podsetimo, zvanično je juče rešila ubistva srpskih državljana Filipa Marjanovića i Vukašina Gošovića koji su se vodili kao nestali od 2019. Zbog dvostrukog ubistva u danilovgradskom naselju Jelenak 2019. godine, crnogorsko Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) podnelo je juče krivičnu prijavu protiv četiri osobe iz škaljarskog kriminalnog klana.

- Stefan Đukić Mandić, Emil Tuzović, Goran Milašinović i Brajovic, u čijoj se kući sve dešavalo, sumnjiče se da su počinili zločin i kasnije sakrili posmrtne ostatke - prenose crnogorske Vijesti.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), kriminalnu grupu koja stoji iza dva ubistva formirali su sada pokojni Alan Kožar i Mile Radulović zvani Kapetan, a njen pripadnik, osim osumnjičenih, bio je i ubijeni Damir Hodžić, kao i druge nepoznate osobe.

 

Foto: Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Ubijeni muškarci

 

Filipa Marjanovića i Vukašina Gošovića, kako se sumnja, ubili su iz osvete za ubistvo škaljarca, Baranina Zijada Nurkovića u Špnaiji, koji je bio blizak saradnik i kum Alana Kožara.

U presretnutoj komunikaciji između Zvicera i Lazovića, vođa kavačkog klana navodno piše policajcu da "Brajović sutra izlazi iz pritvora i da ga odmah treba dići čim izađe na kapiju".

- Mora on špijati. Nemoj da se to širi, ti samo znaš i to je 1/1 kao sve što ti kažem. Ono što je Mustafa pričao sve treba ispratiti, jer je istinu pričao. Jelenak selo... Možeš li Fitilja vatati i da se isprate te jame što je Mustafa rekao, onaj Bubanja je kopao te leševe Bulatovića i Sjekloće, špijaće na dva šamara - piše šef kavačkog klana.

Kako prenose Vijesti, Zvicer prepisku sa policajcem o dvojici ubijenih počinje pošto mu Lazović poručuje da se čuva ukoliko je umešan u dvostruko ubistvo u Stanjevića rupi, aludiranjući na likvidacije Damira Hodžića i Adisa Spahića, za koje SDT sada tereti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Podsetimo, tada je otet i Mile Radulović Kapetan, koji je kasnije ubijen.

Policajac pokušava da dobije podatke o dvostrukom ubistvu Hodžića i Spahića, ali ga Zvicer navodi na pogrešan trag, tvrdeći da su "škaljarci" namestili jedni druge i da se "kasape sami između sebe".

Policajac Lazović mu piše i da on svima priča da su "Hodžić i Spahić u Srbiji". Inače, osumnjičeni Đukić Mandić i Tuzović optuženi su u Ukrajini, zbog sumnje da su pokušali u Kijenu u maju 2020. da ubiju Radoja Zvicera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Severnokorejski vojnici će ratovati za Putina! Kim Džong Un poseduje velike količine naoružanja Sovjetskog Saveza! (VIDEO)
Podkast

Severnokorejski vojnici će ratovati za Putina! Kim Džong Un poseduje velike količine naoružanja Sovjetskog Saveza! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je 13. oktobra da će planovi Rusije da podrži svoju invaziju na Ukrajinu ove jeseni uključivati "stvarno učešće Severne Koreje u ratu". Ovu informaciju komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši", penzionisani general Luka Kastratović i pukovnik Mirčeta Jokanović tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

16.10.2024

13:15

Sport

Planeta

Zabava

Urnebesan provod u Filharmoniji - "Godišnja doba" Vivaldija sa glumcem Vladimirom Aleksićem (FOTO)
Kultura

Urnebesan provod u Filharmoniji - "Godišnja doba" Vivaldija sa glumcem Vladimirom Aleksićem (FOTO)

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih projekata Beogradske filharmonije za decu, “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija, orkestar ponovo izvodi za decu vrtićkog uzrasta od 15 – 18. oktobra u filharmonijskoj Sali (u dva termina od 10h i 12h). Narator je glumac Vladimir Aleksić koji na urnebesan način deci približava muziku zajedno sa violinistima Beogradske filharmonije u ulozi solista.

16.10.2024

15:07

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"
Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"

Panel diskusija pod nazivom "Budućnost nauke", koju je organizovala Fondacija “Za srpski narod i državu”, a na kojoj se govorilo o ulozi veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju u Srbiji održana je večeras u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu pred velikim brojem studenata i drugih gostiju. Među govornicima su se našli stručnjaci iz oblasti nauke i tehnologije, kao što su prof dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof dr Danimir Mandić, dekan Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača Univerziteta u Beogradu, kao i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

15.10.2024

22:57

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo
Nauka

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo

Samo zemlje koje shvate da dolazi vreme tehnoloških inovacija i velikih promena moći će da budu konkurentne i da se ekonomski razvijaju, a Srbija je upravo jedna od takvih zemalja – koja se prilagođava novim tehnologijama i ulaganjem u nauku postaje konkurentnija i razvijenija, poručio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

15.10.2024

20:55

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36