• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji list

12.10.2024

20:59

Drama u Zagrebu zbog opasnog "kavčanina": Zvicerovog kuma čuvali "do zuba" naoružani specijalci!

Shutterstock, MUP Srbije, Facebook

Vesti

Drama u Zagrebu zbog opasnog "kavčanina": Zvicerovog kuma čuvali "do zuba" naoružani specijalci!

Podeli vest

Specijalna i Interventna policija pod punom spremom, sa pancirima i automatskim puškama u rukama, čuvala je danas oko 16 sati zgradu Županijskog suda u Velikog Gorici kod Zagreba, gde se održavalo ročište na kojem je sud odlučio da se pripadniku "kavačkog klana" Milovanu Zdravkoviću, zvanom Teg, odredi ekstradiconi pritvor po srpskoj Interpolovoj poternici.

Zdravković, koga Srbija traži zbog umešanosti u četiri ubistva pripadnika "škaljarskog klana" u Grčkoj tokom 2020. i trgovinu kokainom, u protekla 24 sata je u Zagrebu napre bio osuđen, zatim formalno pušten na slobodu, onda opet uhapšen pa odveden na sud odakle će najverovatnije biti vraćen u zatvor. 

U petak je Zdravković pod jakom policijskom pratnjom doveden na zagrebački Opštinski sud, gde je u brzopoteznom postupku priznao falsifikovanje hrvatskog pasoša te je osuđen na uslovnu zatvorsku i novčanu kaznu.

Tom mu je presudom ukinut istražni zatvor pa je Zdravković, formalno pravno gledano, sat - dva bio slobodan čovek koji je trebalo da bude pušten iz zatvora Remetinac nakon što razduži stvari.

Međutim, u petak popodne u Remetinec je po njega došla kriminalistička policija i ponovno ga uhapsila, ovaj put na temelju srpske poternice zbog ubistava i trgovanja drogom.

Nakon hapšenja, odveden je u policiju i danas je ponovno odveden na Županijski sud u Velikoj Gorici, gde bi se trebalo odlučivati o ekstradicionom pritvoru.

Zdravkovića Srbija traži od februara ove godine, od realizacije akcije pod kodnim imenom "Vertikala", u kojoj je ukupno prijavljeno 18 osoba. Glavne optužbe odnosile su se na likvidacije čelnika suprotstavljenog klana u Grčkoj.

Konkretno, reč je o ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. u Atini te Alana Kožara i Damira Hadžića koji su ubijeni 23. jula iste godine na grčkom ostrvu Krf.

Značajan deo dokaza za ovu akciju srpska policija je dobila na temelju međunarodne pravne pomoći od Francuske, odnosno, nakon što su francuske vlasti "probile" server za zaštićenu komunikaciju Skaj.

Osim Radoja Zvicera, fantomskog šefa "kavačkog klana" koji se već godinama krije na raznim lokacijama širom sveta, a sa Zdravkovićem je povezan kumstvom, u "Vertikali" su za ove likvidacije osumnjičeni i Veljko Belivuk, ali i Darko Šarić kojeg su ove optužbe prvi put jasno povezale s tim klanom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Sport

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka