• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2024

22:10

"To će filmska akcija da bude! Ima Evropa da gori, sina mi! Za ovo živim"! Jeziva prepiska "kavčana" uoči ubistva "škaljaraca" na Krfu"!

printscreen

Vesti

"To će filmska akcija da bude! Ima Evropa da gori, sina mi! Za ovo živim"! Jeziva prepiska "kavčana" uoči ubistva "škaljaraca" na Krfu"!

Podeli vest

Poslednje fotografije Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnika "škaljarskog klana", snimljene su samo nekoliko dana pre nego što su ubijeni 23. jula 2020. u dvorištu vile koju su iznajmili na ostrvu Krf.

Kako se navodi u optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv 19 okrivljenih, okrivljeni su, da su "škaljarci" u Grčkoj, saznali preko najveće krtice u ratu klanova - Ratka Živkovića Zeme, koji se infiltrirao među "škaljarce" i svakodnevno se dopisivao sa Kožarom.

Kožar mu je slao slike plaže, tegova koje je napravio od starih točkova, restorana u kojima sedi, i tako su otkrili da je na Krfu. Odmah su poslali "ekipu" koja ga je pratila, upoznavala se sa njegovim navikama i čak ga slikala iz daljine.

Foto: printscreen

Damir Hadžić i Kožar su imali lažne dokumente

- Direktni izvršioci ubistva, Miloš Jevrić, Filip Knežević, Dušan Jovanović Giba i Marko Stanković u Grčku su ušli ilegalno, dovezli se kvadovima u blizini vile, čekali u zasedi i kada su se Kožar i Hadžić dovezli "tojotom jaris", prišli su autu i sa dva "škorpiona" i dve "češke zbrojevke" ispalili najmanje 34 metka, potom pobegli do uvale gde ih je čekao gliser. Kvadove su sakrili u grmlje i gliserima pobegli - navodi se u optužnici kako je zločin izvršen. Kao organizatori grupe, označeni su Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić.

U presretnutoj Skaj komunikaciji koju tužilaštvo predlaže kao dokaz, okrivljeni su slali poruke i slike.

Knežević: To će filmska akcija da bude! Sina mi, organizacija na vrhuncu! Ima Evropa da gori, sina mi! Za ovo živim. Ovo mi je infuzija pa da idemo dalje, još jedna akcija i da se dane dušom. Ovo leto će da bude pakleno!

Optuženi su, kako se navodi, danima obilazili kuću i tražili najpogodije mesto za pucnjavu. Sa brda su slikali čak i dvorište kuće, u kom su osim Kožara i Hadžića slikali i Mićka Vujovića, kog oslovljavaju sa Ciga.

Foto: printscreen

Alan Kožar je sahranjen u rodnoj Crnoj Gori

Vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer, 17. jula šalje poruke preko Skaja:

- Brate, eto ga Cigan sa Kožnim i Damirom, ne mogu verovati. Da nas Bog oće pogledati da se rešimo ovih. Ovi tuku pivo, Cigo im beži tri piva. Ovo želim više nego sve na svetu. Večeras će oni kući da se unakaze od alkohola, neće nigde ići. Cigi ruke i noge crne do pola od vožnje bicikla ili motora, stomak ima. Prvo bi njega ubio.

Istog dana i Knežević je konstatovao da je u dvorištu Vujović, koji je navodno bio jedan od najbližih Kožarovih saradnika.

Foto: Reuter Stefan Tomašević/ Tanjug

Belivuk je trebao da bude jedan od egzekutora

Knežević: Evo ga i Mićko Vujović, ovo je haos, sina mi, eto. Videćeš, sina mi, kilo olova će biti u njih. Hteli su danas da upadamo, al nismo nindže. Sutra spektakl.

Narednog dana Belivuk, koji je do tada koordinirao akcijom praćenja i pronalska "škaljaraca" na Krfu odlučio je da odustane iako je, navodno, trebao da bude jedan od egzekutora. Posle njega, odustaju i njegovi ljudi, optuženi Nebojša Janković i svedok-saradnik Nikola Spasojević, zbog čega se izvršenje likvidacije pomerilo za nekoliko dana, pošto je kriminalna grupa morala da pošalje nove ljude da ih zamene.

Pošto je druga ekipa likvidirala Kožara i Hadžića, na stadionu Partizana u Beogradu "kavčani" su organizovali slavlje uz vatromet i muziku.

Ja sutra, ako Bog da, derem!
 

Optuženi Miloš Jevrić 20. jula 2020. preko Skaja obaveštava nepoznatu osobu da se spustio do grma kod kapije vile u kojoj su odseli "škaljarci":

Foto: printscreen / sozcuwebtv

Radoje Živković Žuti

- Ja sutra, ako Bog da, završavam, sutra derem. Brate, prešao sam četiri granice i nosim još oružje, znači suđeno im je. Brate, koja dela imam to je ku...c za mene, prosto da prostije ne može. Videćeš, njih će da nađu tek za pet dana. Ovo mi je životni posaso, uzeo sam i nož da ih iskasapim.
 

Na dan ubistva, Radoje Živković obaveštava u grupi u kojoj je i Zvicer: "Ubistvo, Kožni i Kiki mrtvi, rekoh vam govnjivom metlom ćemo da ih ubijamo", piše Kurir.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

MDULS nastavlja da promoviše međuopštinsku saradnju: Ministarka Žarić Kovačević naglasila važnost saradnje gradova i opština
Politika

MDULS nastavlja da promoviše međuopštinsku saradnju: Ministarka Žarić Kovačević naglasila važnost saradnje gradova i opština

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i novoimenovana ambasadorka Švajcarske u Beogradu An Lugon-Mulan otvorile su danas trodnevnu radionicu „Međuopštinska saradnja – iskustva i izazovi“ koja je posvećena razmeni iskustava i dobre prakse između korisnika bespovratnih sredstava iz Fonda za međuopštinsku saradnju.

17.09.2024

20:49

TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Sport

Liverpul okrenuo Milan! Neviđena blamaža Dinama, primili devet golova
Fudbal

Liverpul okrenuo Milan! Neviđena blamaža Dinama, primili devet golova

Završeno je prvo veče nove sezone Lige šampiona, a mečeve u drugom terminu obeležlie su spektakularne pobede Liverpula nad Milanom od 3:1 (2:0), kao i surovi Bajern, koji je na svom terenu ponizio Dinamo iz Zagreba sa nestvarnih 9:2. Šampion Evrope, Real Madrid slomio je Štutgart sa 3:1, dok je Sporting matirao Lil rezultatom 2:0.

17.09.2024

23:03 >> 23:20

Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"
Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"

Izraelska vojska je saopštila da su viši komandanti, uključujući načelnika štaba generala Hercija Halevija, izvršili procenu situacije "fokusirajući se na spremnost i za napad i za odbranu u svim arenama", ali bez navođenja detalja.

17.09.2024

21:21

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija