• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2024

09:57

Ubili Kožara i Hadžića pa ovako slavili! Novi detalji iz optužnice protiv klana Belivuk-Miljković

Informer

Vesti

Ubili Kožara i Hadžića pa ovako slavili! Novi detalji iz optužnice protiv klana Belivuk-Miljković

Podeli vest

Pripadnici grupe Veljka Belivuka su nakon ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godina na Krfu, na Partizanovom stadionu organizovali veliko slavlje i vatromet koji je, prema rečima okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, plaćen 1.700 evra.

Belivuk koji je sa drugim okrivljenim-saradnikom Nikolom Spasojevićem učestovao u traženju Kožara i Hadžića u Grčkoj, pre ubistva krenuo je za Beograd i došao pravo na stadion, naveli su okrivljeni saradnici Lalić i Nikola Spasojević u svojim iskazima koji su sastavni deo opužnice protiv organizovane kriminalne grupe čije su vođe Belivuk, Radoje Zvicer i Darko Šarić, a u koju je Tanjug imao uvid.

Lalić je objasnio da je po Belivukovom nalogu zajedno sa braćom Markom i Milošem Budimirom i još nekoliko osoba organizovao veliko slavlje u "bunkeru" na stadionu, kao i da je tad samo vatromet plaćen 1.700 evra.

 

Foto: Foto: Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Specijalni sud/Ilustracija

 

Na aplikaciji "Skaj" Zvicer je istog dana Nikoli Spasojeviću, saradniku Darka Šarića, slao i fotografije sa stadiona na kojima se vide zapaljene baklje, a poslao mu je i nekoliko slika vatrometa.

Zvicer je uz te fotografije napisao "Sve sam zapalio ulicu, Bg, tribinu. Svi slave. Ovo je osveta naša".

 

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

Srđan Lalić (u sredini)/Ilustracija

 

Kožar i Hadžić su ubijeni samo nekoliko dana po odustanku Belivuka da učestvuje u koordinaciji likvidacije, zbog čega su se Zvicer i Šarić naljutili jer sa sobom odvodi i Nebojšu Jankovića zvanog "Hel2 koji je bio zadužen za oružje tokom te akcije i potencijalni izvršilac ubistva.

Marko Stanković, koji se optužnicom tereti kao izvršilac tog zločina, obaveštava pripadnike grupe putem "Skaj" aplikacije da Belivuk odustaje od posla, a da Janković neće bez njega, zbog čega se Zvicer obraća Nikoli Spasojeviću sa pitanjem da Stefan Andrejić preuzme koordinaciju.

Zvicer je 18. jula na grupi prosledio navodnu Belivukovu glasovnu poruku u kojoj kaže: "Brate šalji molim te zamenu ja ne mogu više. Ili me ubijte ili ću se ubiti, u pet minuta mi je bucko rekao da je ovo previše za njega, došao je gazda kuće i rekao da nas traže ovi za motor preko njega, jer znaju da smo ovde, a taj motor je išao za sve do sada, žena mi se kupi sa decom šalje papire za razvod".

Belivuk je naveo i da ako treba da se kazni "da kažu i da će on doći", kao i da daje 101 odsto sebe i za sve njih, ali da ne može više, dodajući na kraju "Da’l je nervni slom ili šta je ne znam".

Spasojević je u svom iskazu naveo i da mu je Belivuk prilikom jedne šetnje rekao "Eto jedanput nešto ne učiniš, odmah ne valjaš", u trenutku kada se dopisivao sa Zvicerom.

Nakon što je Spasojević obavestio Šarića o novonastaloj situaciji na Krfu, on odgovara da je sramota to što je Belivuk povukao jednog iz akcije i dodao "Prepao se i neka ga, nema sad svađa", nakon čega su poslali Andrejića na Krf.

Pet dana kasnije 23. jula, kako se navodi u optužnici, Miloš Jevrić, Dušan Jovanović, Marko Stanković i Filip Knežević su sačekali da Kožar i Hadžić uđu automobilom u dvorište iznajmljene kuće, te su iz dva škorpiona i dva pištolja na njih ispalili najmanje 34 metka i na taj način ih lišili života.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija