• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.09.2024

15:25

Roditelji Marka Mesara odbili da svedoče! Nastavljeno suđenje Belivuku i Miljkoviću za pranje novca!

Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Vesti

Roditelji Marka Mesara odbili da svedoče! Nastavljeno suđenje Belivuku i Miljkoviću za pranje novca!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su roditelji optuženog Marka Miljkovića iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da svedoče u nastavku suđenja Miljkoviću i Veljku Belivuku, koji se sumnjiče da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari

Otac Marka Miljkovića, Milorad Miljković koji je pozvan da svedoči na današnje suđenje iskoristio je svoje zakonsko pravo da kao otac optuženog ne svedoči u predmetu.

On je na pitanje da li poznaje nekog od optuženih rekao da zna iz viđenja Filipa Ivanovskog. Njegova supruga Marina Miljković, majka optuženog je takođe iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, a rekla je da zna optužene iz viđenja.

Jedini ispitani svedok Jovan Stamenković je ispričao da je pre otprilike 10 godina prodao stan dedi optuženog Miljkovića i rekao da ne može da se seti da li je razgovarao sa Miljkovićem ili njegovim ocem.

Stamenković je naveo i da je deda sa sinom došao da gleda stan i kasnije doneo pare. Ovaj svedok je rekao da od optuženih poznaje samo Miljkovića, nakon čega mu je mahnuo. Advokat Đorđe Tomić je predložio sudu da Tanji Miljković i Bojani Belivuk ukine meru zabrane napuštanja Srbije, a isto je predložio i branilac Marije Ivanovski.

Tužilac se protivio ovim predlozima, a sudsko veće se povuklo radi donošenja odluke. Branilac optuženog Filipa Ivanovskog, Miljana Perendija predložila je sudu da se kao svedoci ispitaju muškarci koji su radili sa Ivanovskim kao obezbeđenje u jednom klubu, radi dokazivanja o finansijskom primanju za ovog optuženog.

Foto: Tanja Andric

Bojana Belivuk

 

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine. Svi optuženi osim Snežane Đorđević koja je sprečena da dolazi na suđenja zbog zdravstvenog stanja, su negirali krivicu.

Optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija