23.10.2024.

16:48

Foto: Tanjug/društvene mreže

Hronika

Evo šta su Dragijevići radili pre ubistva Danke Ilić! Bili na groblju u Zlotu, a razlog će vas šokirati (FOTO)

Ovu informaciju prvi je otkrio svedok Saša Z. koji je u tužilaštvu ispričao da mu je lično Radoslav Dragijević naručio kopanje grobnih mesta.

- U optužnici piše kako je Saša Z. pred višim tužilaštvom izjavio da je 3. aprila, tri dana pre smrti Dalibora Dragijevića, iskopao rovokopačem dve rake na Novom zlotskom groblju i to po narudžbini Radoslava i njegove sada pokojne supruge Svetlane. Saša Z. Je ispričao svaki detalj o tome, koliko je zemlje izvezeno traktorom, u koliko je sati to bilo i sve što se dešavalo. Naglasio je i da je kopanje raka naručeno oko mesec dana pre samog čina - navodi se u optužnici.

Informer

Radoslav, koji je i sam optužen za pomoć optuženima nakon ubistva, kaže za Informer da je sve što je Saša Z. ispričao tačno.

- Sudbina, ništa drugo... Mi smo naručili kopanje raka za mene i ženu tri, četiri nedelje ranije, ali sudbina htela da budu iskopane tri dana pre nego što izgubismo Dalibora. A te rake i sad su prazne, sin i žena mi sahranjeni pored, u druge dve koje su baš za njih iskopane. To je naša porodična grobnica - rekao je Radoslav za Informer.

Podsetimo, optužnica koja je 24. septembra podignuta zbog ubistva dvogodišnje devojčice bazira se na priznanju Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koje su dali u policiji posle hapšenja, a koje je Dejan ponovio, dok je Srđan odlučio da se brani ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. 

- Dragijević je rekao da su on i Srđan Janković 26. marta u Banjskom polju službenim vozilom naletelili na devojčicu i da su telo deteta stavili na zadnje sedište. Međutim, kada su videli da je Danka živa, on joj je lično stavio ruke na usta i nos i ugušio je golim rukama. Telo devojčice su potom bacili na deponiju na Starobanjskom putu - piše u optužnici.