• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

21.10.2024

14:16

Dankini krvnici bi na slobodu! Preko advokata poručili jednu stvar

Printskrin

Vesti

Dankini krvnici bi na slobodu! Preko advokata poručili jednu stvar

Podeli vest

Advokati koji zastupaju Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića optuženih za ubistvo Danke Ilić(2), traže od Apelacionog suda u Nišu da donesu odluku kojom bi se njihovim branjenicima ukinuo pritvor.

Advokati su žalbe uložili na osnovu zakona jer smatraju da za to imaju osnova, a od Apelacionog suda zavisi da li će optuženi nakon skoro sedam meseci biti pušteni na slobodu.

Zbog čega postoji zakonska osnova, i zbog čega je uložio žalbu, kaže za Informer advokat Živadin Bogdanović, koji zastupa optuženog Srđana Jankovića:

- Nakon primanja optužnice koje je dostavljeno Višem sudu u Zaječaru, ali i nama advokatima, odmah sam pročitao da je, na osnovu zakona, moj branjenik neosnovano u pritvoru. Temelj žalbe upravo piše u optužnici. Naime, u optužnici je napisano da je moj branjenik Janković u pritvoru "da ne bi uticao na svedoke"’. Obzirom da su svi svedoci saslušani, žalba je opravdano uložena. Sada čekamo odgovor Apelacionog suda - kaže Bogdanović za Informer.

 

Foto: Informer

Jedan od optuženih i Danka Ilić

 

Podsetimo, optužnica koja je 24. septembra podignuta zbog ubistva dvogodišnje devojčice bazira se na priznanju Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koje su dali u policiji posle hapšenja, a koje je Dejan ponovio, dok je Srđan odlučio da se brani ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. 

Lično ugušio

 

"Dragijević je rekao da su on i Srđan Janković 26. marta u Banjskom polju službenim vozilom naletelili na devojčicu i da su telo deteta stavili na zadnje sedište. Međutim, kada su videli da je Danka živa, on joj je lično stavio ruke na usta i nos i ugušio je golim rukama. Telo devojčice su potom bacili na deponiju na Starobanjskom putu" piše u optužnici.

Dejan je 28. marta bio u policiji na informativnom razgovoru od 13 do 14.30 sati nakon čega je otišao da premesti telo ubijene Danke. 

"Optuženi je svojim "pežoom" telo prevezao u crnoj vreći sa deponije do dvorišta porodične kuće u Zlotu i pokazao ga bratu Daliboru i ocu Radoslavu. Zatim im je ispričao sve do detalja. Onda je, zajedno s bratom, oko 16 časova telo ubijene Danke odneo u napuštenu kuću u blizini sela" navodi tužilaštvo i dodaje:

 

 

- Dejan Dragijević je istako da je telo deteta kasnije ponovo premestio njegov otac Radoslav, a upravo zbog toga ga je tužilaštvo optužilo za neprijavljivanje krivičnog dela, ali i pomoć učiniocu posle izvršenog ubistva.

Podsetimo, tokom istrage osim Radoslava, uhapšen je i Dejanov brat Dalibor, koji je u međuvremenu preminuo.

Dejan Dragijević i Srđan Janković su nakon svega odlučili da promene svoje iskaze i da negiraju zločin tvrdeći da malu Danku nikada nisu ni videli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koji su dokazi protiv njih

pre 5 sati

koji dokaz imate da su oni "krvnici" majke ti!?

sledeća vest

Vesti

Uniforme vraćene u školske klupe! Osnovci iz okoline Čačka na nastavu dolaze jednaki: Sami su birali model i oduševljeni su
Društvo

Uniforme vraćene u školske klupe! Osnovci iz okoline Čačka na nastavu dolaze jednaki: Sami su birali model i oduševljeni su

Osnovna škola "Stepa Stepanović" u Gornjoj Gorevnici kod Čačka, jedna je od najstarijih kuća znanja u ovom kraju. Čuvena je po brojnim velikanima koji su prva znanja stekli upravo u njoj, ali od sada će biti čuvena i po sadašnjim učenicima koji će biti upisani u istoriju kao jedni od retkih koji su vratili uniforme u školske klupe.

21.10.2024

17:47

TV

Sport

Kakva utakmica u Pazaru! Kovač doneo pobedu Partizanu u infarkt završnici! (FOTO/VIDEO)
Partizan

Kakva utakmica u Pazaru! Kovač doneo pobedu Partizanu u infarkt završnici! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Partizana srušili su Novi Pazar u gostima sa 4:3 (2:2) u spektakularnoj utakmici 12. kola Superlige Srbije! Apsolutni heroj crno-belih bio je Stefan Kovač, koji je dao dva gola, a drugi je postigao u dubokoj sudijskoj nadoknadi! Bila je to utakmica puna preokreta i neverovatnih dešavanja na terenu, a bolje su se snašli izabranici Save Miloševića i slavili kraj Jošanice!

21.10.2024

17:53

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27