• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

20.10.2024

21:45

JEZIVO! Laži o Danki Ilić šire se društvenim mrežama! Tvrde da je nađena u Nemačkoj, a iza svega se krije ovo (FOTO)

Printscreen/TikTok, MUP

Vesti

JEZIVO! Laži o Danki Ilić šire se društvenim mrežama! Tvrde da je nađena u Nemačkoj, a iza svega se krije ovo (FOTO)

Podeli vest

Devojčica Danka Ilić (2) ubijena je, prema tvrdnjama tužilaštva, 26. marta ove godine u mestu Banjsko polje pored Bora! U međuvremenu Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) zbog sumnji da su je ubili, a zatim njeno telo zakopali na obližnoj deponiji.

Ova optužnica podignuta je 24. septembra na osnovu priznanja ove dvojice nakon hapšenja, a iako su ovi podaci objavljeni u medijima to nije sprečilo mnoge da na društvenim mrežama otvoreno šire lažne vesti o pronalasku devojčice.

Tako je na jednom tik tok profilu objavljena vest o tome da je Danka Ilić nađena živa i zdrava u Nemačkoj?!?!.

Napravljen je i snimak sa tom vešću pod nazivom "Danka Ilić pronađena u Nemačkoj, dokumentacija stigla u Srbiju",  koji je za vrlo kratko vreme pogledalo nekoliko desetina hiljada ljudi.

 

Foto: Foto: Printscreen/TikTok, MUP

Laži koje se šire društvenim mrežama

 

Nije poznato da li je ova očigledna laž "stigla" i do policije i tužilaštva.

Podsetimo, optužnica koja je 24. septembra podignuta zbog ubistva dvogodišnje devojčice bazira se na priznanju Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koje su dali u policiji posle hapšenja, a koje je Dejan ponovio, dok je Srđan odlučio da se brani ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. 

Lično ugušio

- Dragijević je rekao da su on i Srđan Janković 26. marta u Banjskom polju službenim vozilom naletelili na devojčicu i da su telo deteta stavili na zadnje sedište. Međutim, kada su videli da je Danka živa, on joj je lično stavio ruke na usta i nos i ugušio je golim rukama. Telo devojčice su potom bacili na deponiju na Starobanjskom putu - piše u optužnici.

Dejan je 28. marta bio u policiji na informativnom razgovoru od 13 do 14.30 sati nakon čega je otišao da premesti telo ubijene Danke. 

- Optuženi je svojim "pežoom" telo prevezao u crnoj vreći sa deponije do dvorišta porodične kuće u Zlotu i pokazao ga bratu Daliboru i ocu Radoslavu. Zatim im je ispričao sve do detalja. Onda je, zajedno s bratom, oko 16 časova telo ubijene Danke odneo u napuštenu kuću u blizini sela - navodi tužilaštvo i dodaje:

 

 

- Dejan Dragijević je istako da je telo deteta kasnije ponovo premestio njegov otac Radoslav, a upravo zbog toga ga je tužilaštvo optužilo za neprijavljivanje krivičnog dela, ali i pomoć učiniocu posle izvršenog ubistva.

Podsetimo, tokom istrage osim Radoslava, uhapšen je i Dejanov brat Dalibor, koji je u međuvremenu preminuo.

Dejan Dragijević i Srđan Janković su nakon svega odlučili da promene svoje iskaze i da negiraju zločin tvrdeći da malu Danku nikada nisu ni videli.

Takođe Radoslav Dragijević (73), koji je pušten iz pritvora, negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom male Danke.

 

 

- Ne znam ništa o samom događaju, ali se sećam da je Dejan 28. marta došao kući zajedno s kolegom Srđanom Jankovićem. Oni su pričali nešto s mojim sinom Daliborom, koji je u međuvremenu umro, ali meni niko ništa nije rekao, niti znam o čemu su tada pričali, niti kuda su se kasnije uputili - rekao je Radoslav i dodao:

- Uprkos svemu, teško mi je da pomislim na to da moj sin Dejan stoji iza ubistva tog deteta. Pokušavam sve vreme da vratim film na to šta se dešavalo tih dana u našoj kući. Kada bih imao priliku da vidim sina, pitao bih ga šta je prava istina u vezi sa nestankom devojčice. Odmah bih znao da li me laže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera rogonja

pre 1 sat

Kakvo cudo od ubica.Toliko radnji su uradeli a da nema nijedan trag da su bilo sta imali sa devojcicom.Od batina su samo poytvrdili reci inspektora.Voleo bi da je devojcica ziva ali ovi prosti radnici vodovoda nisu bili sposobni da ne ostave nijedan gtrag.Gde su vam deokazi inspektori.

sledeća vest

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27