27.10.2024.

09:42

Foto: profimedia

Hronika

Ovo je zgrada u kojoj je devojčica iz Srbije ubila mlađu sestru: Meštani Tutina, kao i Lajpciga u potpunom šoku (FOTO)

Kako je Informer ranije objavio, porodica devojčice je iz Tutina, ali dugo već žive u Nemačkoj

Podestimo, sve se dogodilo u petak uveče oko 19:15 sati, kada je devojčica, navodno sama, pozvala hitnu pomoć i policiju.

Prema rečima nemačkih vlasti, pronađen je oštar predmet kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo, ali nije navedeno da li je u pitanju nož ili drugi predmet. 

Informer

 

Motiv za sada nije poznat, a pozadina sukoba između dve sestre i dalje se istražuje. Prema nemačkim medijima, sedmogodišnja devojčica zadobila je više ubodnih smrtonisnih rana. 

Šok u Tutinu: "Porodica je bila uzorna" 

Vesti o ovom nesrećnom događaju izazvale su šok i nevericu među poznanicima porodice u Tutinu. Mnogi meštani izražavaju tugu i nevericu, ističući da je porodica oduvek bila mirna i uzorna. 

- Nikada nisu pravili probleme, odavno su se preselili u Nemačku. Nisu često dolazili ovde, tokom leta i za vreme odmora, ali uvek su bili pristojni ljudi - kaže jedan od poznanika porodice. 

Informer

 

On dodaje i da starija devojčica, osumnjičena za napad, nikada nije bila nasilna, niti su je opisivali kao problematičnu, već se, kako tvrde meštani, kao i mnogi tinejdžeri bavila video igricama.

Istraga ovog tragičnog događaja je u toku, a ispituju se svi detalji i eventualni motivi. 

Porodica i prijatelji preminule devojčice suočavaju se sa gubitkom i pitanjima šta je moglo da natera trinaestogodišnju devojčicu da ubije svoju sestru. 

- Nikada ne bih rekao da je mogla to da učini, kao i sve tinejdžerke je izgladala, nije se isticala, raspitujemo se kod ostalih naših koji žive u Lajpcigu šta se dešava. Upropasti nam omladinu ove nasilne video igrice i nekakvi glupi izazovi, ja u drugo ne mogu da posumnjam - kaže jedan od žitelja Tutina.