27.10.2024.

11:40

Foto: Printscreen

Hronika

Dan žalosti u Bijelom Polju: Ubica Milanke i Jovana još na slobodi

Oko 40 sati traje intezivna potraga za Balijagićem, za koga se sumnja da je ukradenom puškom ubio brata i sestru Milanku i Jovana Madžgalja.

Na teritoriji opštine Bijelo Polje danas je proglašen Dan žalosti zbog tragičnog događaja u kome su Madžgalji smrtno stradali kao nevine žrtve.

Informer

 

"Ovaj tragični događaj izazvao je tugu i nemir kod kompletne javnosti Bijelog Polja i Crne Gore. Dan žalosti obeležava se isticanjem zastave na pola koplja kod svih lokalnih i državnih organa i drugih pravnih lica koja ističu zastavu na području Opštine Bijelo Polje. Na Dan žalosti neće se održavati događaji sa zabavnim sadržajima, lokalni elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti, a ugostiteljski objekti svoje poslovanje treba da obavljaju primereno Danu žalosti", navodi se u saopštenju Opštine Bijelo Polje.

Informer

 

U traganju za Balijagićem, policiji se juče pridružila vojska, a pored ljudstva uključeni su psi tragači, helikopteri i dronovi. Takođe, u potragu se uključila i Srbija.

Kako je naglasio načelnik Odjeljenja bezbednosti (OB) Bijelo Polje Haris Đurđević radi se o izuzetno opasnom povratniku, koji je zbog višestrukih krivičnih dela u zatvorima proveo više od 30 godina.

- Činimo sve na njegovom pronalaženju, još jednom apelujemo na stanovništvo na strpljenje i da ukoliko imaju bilo kakva saznanja odmah obaveste policiju na broj 122 - rekao je on.