28.10.2024.

07:00

Foto: Shutterstock/Instagram

Hronika

Novi detalji zločina u Bijelom Polju! Ubica se lažno predstavio, rekao da mu se izgubio pas (FOTO/VIDEO)

Monstrum ih je kobne večeri zamolio za rakiju, pod izgovorom da mu treba predah jer traži odbegle lovačke pse po okolnim šumama.

Dobrodušni domaćini su ga nahranili i napojili, a kad je oko 21.30 izašao iz kuće, Balijagić je najpre kroz prozor upucao Milenku, pa je razvalio vrata i likvidirao Jovana, nakon čega je pobegao.

Informer

U međuvremenu u javnosti su "isplivali" novi detalji ovog zločina. Jedan od rođaka ubijenog bračnog para rekao je za tamošnje medije da mu se Balijagić predstavio prezimenom Drašković.

- Rekao je da traži lovačkog psa i pitao da li mu možemo pomoći - rekao je on.

Balijagić je, prema pisanju crnogorskih medija, čak 38 godina proveo po zatvorima zbog pljački i silovanja jedne starice u okolini Bijelog Polja.

U trenutku kad je likvidirao Madžgalje, policija je tragala za njim jer je desetak dana ranije iz jedne kuće u tom kraju ukrao pušku i municiju.

"Na kući u kojoj su ubijeni sestra i brat vidljivi su tragovi zločina. Na prozoru kuće vidi se rupa od metka, a na podu, sa spoljašnje strane zida su dva bloka, na koja se ubica popeo kad je pucao", preneli su tamošnji mediji.

Meštani su u strahu od odbeglog ubice i pričaju da je on u danima pre zločina obilazio katune i domaćinstva, tražeći rakiju i hranu. Mnogi su ga odbili i preživeli su taj susret sa monstrumom, ali Madžgalji su ga prihvatili kao dragog gosta i to platili glavom. 

"U potragu za ubicom uključene su sve raspoložive policijske jedinice, a svi prilazi selu su blokirani. Područje su nadletali dronovi i helikopteri MUP-a, a u potragu je uključena i vojska", prenose crnogorski portali, i dodaju da će po dva vojnika stražariti pored svake kuće na ovom nepristupačnom, planinskom terenu, dok Balijagić ne bude uhapšen.

U pozornosti je i naša policija, pošto ovaj kraj nije daleko od granice sa Srbijom, a postoji mogućnost da će Ballijagić pokušati da napusti Crnu Goru.

Ljubinka Bugarin, direktorka OŠ "Krsto Radojević" u Tomaševu kod Bijelog Polja rekla je za lokalne medije da ova škola neće raditi sve dok traje potraga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo.

- Imajući u vidu ozbiljnost situacije, da je ugrožena bezbednost stanovnika u ovom području, samim tim i dece, odlučila sam da nastavu izvodimo onlajn, sve dok se ne steknu uslovi za bezbedan boravak dece i zaposlenih u školi. Odluka važi dok ne bude okončana potraga - kazala je Bugarin.