28.10.2024.

11:08

Foto: Tanja Andric/Ataimages

Hronika

Radiša Blažić kauboj sa pištoljem u rukama! Šok snimci u Specijalnom sudu, prilazi unuku i radi ovo, u pozadini poznata pesma (FOTO)

Kako javlja reporter Informera snimak je nastao u periodu novogodišnjih praznika, a na njima je Radiša Blažić obučen kao kauboj.

Na snimku se vidi kako stariji Blažić sve vreme držeži ruku na pištolju, silazi do trpezdarijskog stola, dolazi do unuka i izgovara: "Dobar, loš, zao".

Upitan gde je stajao revolver koji nosi na snimku, odgovorio je da je stajao u metalnom ormaru u sobi.

- Nije pravi revolver u pitanju. Ne znam da li je pištolj oduzet iz moje kuće, smao znam da je Uroš imao dozvolu za njega. Ne znam šta ispaljuje. Nosio sam ga samo tada kada se Uroš pohvalio da je kupio, stavili smo ga u kasu. Posle ga je Uroš odneo iz kuće - rekao je Blažić.

Na pitanje da li smatra da je bezbedno da pored unuka prolazi sa revolverom, rekao je da je bezbedno jer je revolver bio prazan i da ne koristi klasičnu municiju, kao i da je, da bi se pištolj napunio, potreban barut.

Informer

Pred većem Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje Urošu Blažiću (22) optuženom da je 4. maja prošle godine počinio masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca i usmrtio devet, a ranio 12 osoba.

Uroš se tereti za teško ubistvo, a njegov otac, Radiša Blažić, za nelegalno oružje jer je pretresom imanja porodice Blažić nađena velika količina pištolja, pušaka, municije i bombi.