07.11.2023.

09:34

Foto: Pedja Milosavljević

Izbori 2024

Može li Srbija da uđe u BRIKS? Doktor Vojislav Šešelj: Imaćemo interesantno izborno sučeljavanje! (VIDEO)

Izborna komisija je utvrdila da je uz ovu listu, koja je treća proglašena, predato 10.638 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli svi uslovi da se proglasi lista na kojoj je 250 kandidata.

Predsednik Srpske radikalne stranke, doktor Vojislav Šešelj istakao je da je ova stranka očigledno spremna za izbornu trku.

-Bili smo ažurni, brzi i uspeli smo treći da predamo listu. Od svih opozicionih stranaka, bili smo najorganizovaniji. Čim se jedan izborni ciklus završi, počinje novi. To se odnosi i na vladajuće stranke i na opozicije. Sve što smo radili bilo je u svrhu narednih izbora. Kada se sve liste budu predale, onda će se strogo kontrolisati ko će se koliko pojavljivati u medijima. Što se tiče režimskih stranaka, oni su uvek u prednosti. Druge opozicione stranke su u priličnom haosu. Imaćemo interesantno izborno sučeljavanje-naveo je doktor Vojislav Šešelj.

Informer

Vojislav Šešelj

On je priznao da nikada u našoj zemlji nije bilo pravog "fer pleja" u izbornim kampanjama.

-Opoziciji nedostaje program. Lažna patriotska kampanja se fokusirala na svoje vizije koje nisu realne. Oni mute vodu tamo gde je ona prilično bistra i to ne donosi uspeh. Kada ih pitate nešto o ekonomiji, oni ne znaju, ne razumeju se. Oni su fraza. Mi promovišemo da se Srbija što pre uključi u BRIKS. To je naša šansa. EU će do 2030. godine propasti. Neće postojati. BRIKS se sada značajno proširio. U sledećem ciklusu može i Srbija tamo da se naše. Mislim da će se naći i Belorusija. Verovatno će se tu naći još neke druge države sa drugih kontinenata. To je za nas i razvojna šansa. Uvoz nam je ogroman iz Kine- rekao je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Gostovanje doktora Vojislava Šešelja na televiziji Informer možete pogledati u videu ispod: