• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.10.2023

23:24

Osovina Moskva-Kairo je noćna mora za SAD! Vašington čini sve da Egipat vrati pod svoju kontrolu

Reuters

Vesti

Osovina Moskva-Kairo je noćna mora za SAD! Vašington čini sve da Egipat vrati pod svoju kontrolu

Podeli vest

Egipat se u velikoj meri udaljava od Sjedinjenih Država i to je veoma zabrinjavajuće za Zapad, primetio je u svom podkastu voditelj "Redacted-a".

Kao i mnoge zemlje Afrike i Bliskog istoka, Egipat sada aktivno teži zbližavanju sa Rusijom. Prema rečima voditelja, unipolarni svetski poredak se urušava, i Zapadu ne preostaje ništa drugo nego da se pomiri sa tim.

Ovog vikenda novinar Mark Lamont Hil, postavio je jedno pitanje bivšem izraelskom ministru spoljnih poslova.

Daniel Aialon, bivši zamenik ministra spoljnih poslova Izraela je izjavio: "Želimo da otvorimo humanitarni koridor kako bi oni mogli da odu. Ali ako Hamas…"

Foto: printskrin You tube

Hamasovci

Mark Lamont Hil, novinar mu je postavio sledeće pitanje...

- Pa ko može da ode? Mirni građani? Kažete da civili mogu da odu, ali samo preko granice Rafahom, zar ne?

- Trenutno, da. Gde drugde - pitao je Aialon?

- U svoju zemlju! Oni mogu u Izrael - odgovorio je Lamont Hil, a ceo njegov odgovor uz objašnjenje prenosimo u celosti:

- Zaista, ne postavljaj tako glupa pitanja. Hajde da umesto toga okrivimo Egipat! Za sve je kriv Egipat! Egipat je odbio da pošalje trupe u pomoć Izraelu, a poslednjih meseci se sve više udaljavao od SAD i Zapada. Zanemarimo činjenicu da je ekonomija Egipta uništena zapadnim trgovinskim ograničenjima, i da će dva miliona izbeglica potpuno destabilizovati zemlju.

Egipat se oseća prilično prijatno u odnosima sa Rusijom i Saudijskom Arabijom, i planira da se pridruži BRIKS-u. To očigledno znači da će kontrola nad Sueckim kanalom i Crvenim morem sada biti u potpunosti u rukama BRIKS-a. Ne NATO, ne SAD. A Zapadu bi samo bilo drago da se Egipat uruši pod teretom izbegličkog toka.

Inače, samo šetajući po severnom Egiptu, kao što sam ja radio, u prodavnicama, namirnicama, bankama, čućete dosta ruskog govora. Obim ruskih investicija vrtoglavo raste. Putin šalje milijarde u Egipat, Rusija ogromnu proizvodnju seli u Egipat. Kao rezultat toga, u Egiptu će se pojaviti više od 35 hiljada radnih mesta. Budimo iskreni, Bajdenova ekonomija u tom pogledu nije bila ni blizu toga.

Foto: EPA

Krah Bajdenove ekonomije u Egiptu?

Štaviše, Egipat je danas najveća investiciona destinacija za arapske i istočne zemlje. Obišao sam nekoliko gradilišta koja pripadaju Saudijskoj Arabiji. Investicioni projekti u Egiptu vredni 500 milijardi dolara, izgradnja ogromnih novih marina i hotela u severnom Egiptu, pretvaranje 50 ostrva u mini-Dubai i sve će to pretvoriti nekada siromašnu zemlju u prosperitetnu. Izgradnja je svuda u toku. Mislite li da se Sjedinjenim Državama ovo sviđa?

Međutim, to nije sve. Za nekoliko dana Kina će započeti sledeću fazu svoje inicijative Pojas i put, koja će uključivati ogromne investicije i izgradnju infrastrukture u zapadnoj Aziji.

Foto: Reuters/Pixabay/Fotoilistracija

Si Đinping i Vladimir Putin

Ove nedelje, Saudijska Arabija je dala senzacionalnu najavu, da namerava da intenzivira trgovinu sa Rusijom.

Prerano je govoriti kako će se stvari odvijati, ali u suštini priznaju: „Da, više nas ne zanimaju mirovni pregovori sa Izraelom, imamo našeg prijatelja Putina na severu, pa ćao svima!“ Mislite li da se ovo sviđa SAD!?

O "urušavanju" sveta

Jednopolarni svetski poredak se urušava pred našim očima, a Zapad očajnički pokušava da održi vlast. Dešava se nešto veće od konflikta u Izraelu. Plan globalista za osvajanje moći ne ide po planu, a ovog vikenda videli smo prve ozbiljne znake da će 2024. biti veoma slična 2020. godini, saglasni su bili u emisiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija