Autor: Informer.rs

04.09.2023.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Pravite li greške prilikom kuvanja? Evo kako možete da ih ispravite

Kuvanje ukusnog obroka za celu porodicu ili prijatelje može biti odlično iskustvo, a upravo je hrana pravi povod za druženje. Ali jedna greška može biti dovoljna da pokvari celo jelo. Greške koje mogu sve da pokvare vrebaju iz najneočekivanijih situacija.

Naučite male trikove i izbegnite najčešće greške tokom kuvanja.

Informer

Tako na primer, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo sirćeta i soka od limuna, a ako je preslano, ubacite komadiće krompira.

Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga s malog pavlake ili jogurta. Ako je previše kiselo, pokušajte dodati malo šećera ili meda.

Ako sos koji ste napravili ima grudvice, promešajte ga u blenderu. Ako vam se dogodi da je testenina prekuvana popržite je u zagrejanom tiganju na maslinovom ulju.

Ako ste prekuvali povrće, iskoristite ga za supu ili pire.

Informer

Ako vam je zagoreo tiganj, koristite sodu bikarbonu i aluminijumsku foliju. Naime, zagorelu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte joj tek toliko vode da dobijete pastu. Sa zgužvanom aluminijumskom folijom veličine šake ribajte zagorelo područje dok ne počne da se otapa. 

Posle svega nekoliko minuta ribanja trebalo bi da vidite raspadanje zagorelih ostataka.