Autor: Informer.rs

03.02.2024.

21:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovaj trik je dragocen u kuhinji! Evo kako možete da iskoristite čep od plute

Čep je mali, neupadljivi predmet, koji vam može biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Sačuvajte čep nakon što otvorite bocu vina, jer može biti od velike koristi prilikom kuvanja.

Ako još niste znali za ovaj trik, bićete iznenađeni, jer zaista funkcioniše i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Informer

 

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Kod jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, čepovi od vina mogu da pomognu.

Budući da je teško stajati pored lonca s varjačom nekoliko sati, povrće se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo. Ovo je posebno izraženo prilikom kuvanja kupusa.

Ali, to ne mora nužno da bude katastrofa. Uz pomoć pampura možete da spasete jelo.

Informer

 

Ako vam se desi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorelih ostataka, naravno), dodajte čep od vina i prokuvajte.

Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će jelo povratiti prvobitni ukus.

Kasnije je potrebno samo da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi ili varivu.