30.03.2024.

09:35

Foto: Shuterstock

Magazin

Nikada nećete pogoditi čemu služe najsitnije rupice na rendi! Imaju bitnu svrhu

Prve dve strane se obično koriste za jednostavno rendanje (jedna velika i jedna prilično mala), a treća strana je namenjena za rezanje, ali je daleko manje oštra.

Ali, za šta se zapravo koristi četvrta i poslednja strana?

Jedna osoba je na Reddit-u postavila pitanje:

- Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte?

Ljudi su brzo podelili svoje teorije uz šalu:

- Da posečete prste.

- Rasečete zglobove.

- Uništite sunđerei

- Češač leđa

- To je za vaša stopala - našalio se peti.

Informer

 

Drugi su, međutim, dali neke malo korisnije predloge.

- Možda za muškatni oraščić? 

- Za koru limuna? upitala je druga.

- Beli luk i đumbir?

I za šta je na kraju?

Pa, prema Marti Stjuart, poslednja strana rende za sir ima "sićušne izbušene rupice" dizajnirane za  "veoma fino rendanje".

Ova 84-godišnja kuvarica je na svom sajtu objasnila:

- Najsitnije rupe na rendi (one koje liče na zube) proizvode najfinije niti sira. Ako želite da napravite kupovni narendani tvrdi sir (neki ga zovu ,"prašina od sira") koji se prodaje u plastičnim kesicama, izaberite ovu stranu. Trebalo bi da proizvede tako finu konzistenciju da se sir lako rastvara u prelivima za salatu, sosovima i jelima iz tepsije. Ova strana se takođe koristi za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa. Takođe je ona koja će vam najverovatnije poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.