Magazin
Nikada nećete pogoditi čemu služe najsitnije rupice na rendi! Imaju bitnu svrhu
Prve dve strane se obično koriste za jednostavno rendanje (jedna velika i jedna prilično mala), a treća strana je namenjena za rezanje, ali je daleko manje oštra.
Ali, za šta se zapravo koristi četvrta i poslednja strana?
Jedna osoba je na Reddit-u postavila pitanje:
- Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte?
Ljudi su brzo podelili svoje teorije uz šalu:
- Da posečete prste.
- Rasečete zglobove.
- Uništite sunđerei
- Češač leđa
- To je za vaša stopala - našalio se peti.
Drugi su, međutim, dali neke malo korisnije predloge.
- Možda za muškatni oraščić?
- Za koru limuna? upitala je druga.
- Beli luk i đumbir?
I za šta je na kraju?
Pa, prema Marti Stjuart, poslednja strana rende za sir ima "sićušne izbušene rupice" dizajnirane za "veoma fino rendanje".
Ova 84-godišnja kuvarica je na svom sajtu objasnila:
- Najsitnije rupe na rendi (one koje liče na zube) proizvode najfinije niti sira. Ako želite da napravite kupovni narendani tvrdi sir (neki ga zovu ,"prašina od sira") koji se prodaje u plastičnim kesicama, izaberite ovu stranu. Trebalo bi da proizvede tako finu konzistenciju da se sir lako rastvara u prelivima za salatu, sosovima i jelima iz tepsije. Ova strana se takođe koristi za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa. Takođe je ona koja će vam najverovatnije poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.