Foto: Shutterstock
Magazin
Godinama sladoled pogrešno čuvamo u zamrzivaču! Ova metoda će vas potpuno šokirati, ostaće isti ko iz prodavnice
Međutim, članica jedne Fejsbuk grupe otkrila je da bi kantice ili kutije sa sladoledom uvek trebalo da u zamrzivač stavljate naopako kako bi se izbeglo stvaranje kristalića leda na površini.
Kristalići leda ili "freezer burn", kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.
Informer
Okretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj deo sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kuglice kapati na poklopac i neće "pokvariti" netaknuti deo sladoleda u kantici, tvrdi ona.
Ista žena savetovala je i sladoled ubacite u plastične kese sa zatvaračem kako bi sladoled ostao mekši.
- Odličan savet
- Hvala ti, ovo nas je spasilo
- Genijalna ideja - komentari su ostalih članovi grupe na Fejsu.
- A kome to sladoled uopšte izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao primeniti? našalili su se neki.