Autor: Informer.rs

26.05.2024.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Verovanje je da ova biljka donosi ogromnu sreću! Ljubav i novac će se duplirati, ako jedno uradite!

Prema verovanju, svi znamo da određene biljke privlače ljubav, novac i sreću u naš dom. Drevna feng šui filozofija je jasno odredila koje su to biljke. 

Ako vaš ljubavni život već dugo nije onakav kakav želite da budete, vreme je da nabavite biljku sreće - Soleiroliju (soleirolia soleirolii) kod nas poznatu kao "kućna sreća". 

Ona podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je gaji. Fantastično se uklapa u svaki enterijer, a veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću, zato je pravi izbor kad krenete na rođendan i posebno kod prijatelja na useljenje.

Informer

 

Kućna sreća može svuda da se gaji

Kućnu sreću možete da gajite na prozorskoj dasci, ali i u žardinjeri na terasi ili u visećim teglama. Prema feng šuiju, u kući možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu, a za to im je potrebna pravilna njega. Kućna sreća jednostavno se i lako održava. Reč je o višegodišnjoj zeljastoj biljci iz porodice Urticaceae (koprive) koja može narasti do 25 cm visine. Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

Kućna sreća voli sunce i ne mnogo vode

Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Odgovaraju joj temperature u rasponu od 10 do 24 stepena, ali za optimalan rast najbolja je temperatura od 15 stepeni. Održavajte zemlju vlažnom, ali važno je ne preterivati s vodom jer preterana količina vlage u zemlji može dovesti do truljenja korena. Treba paziti da voda ne dospe do listova, pa je najbolja opcija da dodate vodu u podmetač od posude. Na proleće je možete oblikovati i porezati vrhove a njih iskoristiti za razmnožavanje biljke.