• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2024

08:10

Ovih 5 biljaka donose ljubav i strast u dom! Gajite ih ako želite dugu i srećnu vezu (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Ovih 5 biljaka donose ljubav i strast u dom! Gajite ih ako želite dugu i srećnu vezu (FOTO)

Podeli vest

Nekoliko biljaka, koje nije teško gajiti, privlače ljubav i obezbeđuju pozitivnu energiju.

Biljke  su izvor pozitivne energije, pa će upravo takvu energiju privući u okolinu, odnosno prostor u kome se nalaze. Poznato je da neke biljke privlače sreću ili novac, a ima i onih koje privlače – ljubav.

Određene biljke privlače strast i romantiku, dok neke simbolizuju dug i srećan zajednički život.

Evo koje su to biljke:

Jasmin

Jasmin je biljka za koju se smatra da njen opojni miris može da utiče na snove i energiju koju tim snovima privlačimo.

Jasmin je delotovoran kada je privlačenje ljubavi u pitanju,  a njegovo eterično ulje smatra se jednim od najsnažnijih afrodizijaka. Osim ljubavi, jasmin u dom može privući i novac, odnosno finansijsku stabilnost. 

Jasmin je prilično otporna biljka koja voli mnogo svetlosti, ali lako preživljava i u hladnijim uslovima.

Kao i sve druge biljke na ovoj listi, voli umereno zalivanje, pa ako se gaji u tegli, najbolje je pre zalivanja proveriti da li je zemlja oko nje malo suva. Ako je zemlja oko jasmina previše vlažna, listovi će požuteti.

Foto: Shuterstock

jasmin

Azaleja

Azaleja je simbol pozitivnosti i vere da će se svi životni događaji odvijati kako treba i iži u dobrom smeru.

Zato se u mnogim kulturama azaleje poklanjaju za venčanja i godišnjice, jer simbolizuju dug i srećan zajednički život koji privlači ljubav i strast

Azaleja je grmolika biljka koja može rasti i u zatvorenom i na otvorenom.

Ako želite da je imate u svom domu, u tegli, postavite ga na svetlo mesto, ali ne na direktnu sunčevu svetlost. Azaleja ne voli preterano visoke temperature, pa je za nju idealno da boravi u prostoriji u kojoj je temperatura između 15 i 22 stepena. 

Ako je prostorija hladnija, duže će cvetati. Kada procveta, savetuje se da je premestite na hladnije mesto dok ponovo ne pokaže pupoljke.

Foto: Shuterstock

azaleja

Ruže

Ruže, posebno crvene, oduvek su bile simbol ljubavi i one se najčešće poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjice braka i slično, a nezaobilazne su i u svadbenim buketima.

Dakle, imati ružu kao živu biljku (u mini verziji za dom, u malo većoj verziji u bašti) uneće pozitivnu energiju u dom i privući ljubav. Najviše strasti će privući crvene i jarko roze ruže, dok će bele i ruže svetlijih boja privući nežniju vrstu ljubavi.

Foto: Shuterstock

ruže u bašti

Ruže vole dnevnu svetlost i potrebno im je najmanje šest sati sunca dnevno. Ne smeta im čak ni direktna sunčeva svetlost ako su napolju.

Međutim, ako su u stanu ili kući, nije preporučljivo da ih tokom leta držite na prozoru kako ih sunce ne bi uništilo. Vole i vlažnu zemlju, ali treba paziti da je dobro drenirana, odnosno da se voda ne zadržava predugo u blizini korena.

Anturija

Anturija privlači sreću i pozitivnu energiju koja jača ljubavne odnose. S obzirom da su njeni cvetovi srcoliki i crvene boje, uneće dašak romantike u svaku prostoriju u kojoj se nalaze.

Ona simbolizuje beskrajnu ljubav, pa je idealan poklon za venčanja i godišnjice.

Anturiji najviše odgovaraju svetle prostorije, ali ne direktno sunce i temperatura između 18 i 26 stepeni.

U zavisnosti od veličine saksije u kojoj se nalazi, treba je zalivati otprilike jednom nedeljno, ali je najbolje da se prvo uverite da je prvih nekoliko centimetara zemlje suvo.

Foto: Shuterstock

anturija

Orhideja

Orhideja svojom energijom stvaraju umirujuću i harmoničnu atmosferu i time pozitivno utiču na osnaživanje veza i prijateljstava.

Takođe, orhideja je simbol ljepote, strasti i plodnosti pa upravo zato u dom privlači i energiju ljubavi.

Foto: Shuterstock

orhideja

 


S obzirom da su tropske biljke, orhideje vole nešto vlažnu sredinu i zahtevaju zalivanje otprilike jednom nedeljno, odnosno kada se prvi sloj zemlje osuši. Takođe, vole svetlost, ali nikada direktno svetlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija