• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2024

14:30

Kazne i do 3.000 evra za turiste! Najveće parti ostrvo na svetu uvelo stroga pravila - Tiču se alkohola

Shutterstock

Putovanja

Kazne i do 3.000 evra za turiste! Najveće parti ostrvo na svetu uvelo stroga pravila - Tiču se alkohola

Podeli vest

Turisti u delovima Majorke i Ibice suočiće se s velikim kaznama zbog ispijanja alkohola na ulicama nakon što je španska vlada Balearskih ostrva pooštrila zakone, koji su prvi put uvedeni 2020. godine.

Pored zabrane pijenja alkohola na ulici, nova pravila zabranjuju radnjama da prodaju alkohol do kasno u noć. Takođe su pooštrene kontrole na brodovima za zabavu.

Svi turisti za koje se utvrdi da krše ova pravila mogu da se suoče s kaznom do 3.000 evra.

Odnosno, turisti bi mogli biti kažnjeni između 750 i 1.500 evra ako njihovo pijenje na javnom mestu "ometa ili narušava mir u okruženju". Ako se prekršaj smatra veoma teškim, kazna bi mogla da se kreće od 1.500 do 3.000 evra.

Pravila se primenjuju u tri odmarališta na Majorki - Ljukmajor, Palma i Kalvija (Magaluf) - kao i San Antonio na Ibici.

Zabrana se proteže jednu nautičku milju (1,85 km) od obale za sve ove destinacije, a brodovima za zabave zabranjeno je približavanje i prikupljanje putnika u tim područjima.

Jedini izuzetak gde na ulici može da se pije jesu terase barova ili restorana ili na drugim zakonom dozvoljenim prostorima. Ali lutanje ulicom s napola dovršenom limenkom ili otvorenom flašom je definitivno nedozvoljeno.

Foto: Shutterstock/oneinchpunch

 

Prodavnice koje prodaju alkohol moraju da budu zatvorene između 21.30 i 8 sati ujutru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija