Autor: Informer.rs

18.06.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Opeglajte veš bez pegle! Spas je za letnji period - Trik koji zlata vredi!

Stručnjak za pranje veša podelio je svoje metode za uklanjanje nabora sa odeće bez peglanja. Uz pomoć spreja koji možete sami napraviti kod kuće, odeća će biti osvežena uz minimalan trud.

Džejson Higs, stručnjak za pranje veša, otkrio je svoje savete za čišćenje. Sprej možete napraviti koristeći sastojke koje već imate kod kuće.

- Sve što treba da uradite je dodati kašičicu omekšivača ili balzama za kosu u prokuvanu ili destilovanu vodu, i promućkati smesu u bočici sa raspršivačem. Tako je jednostavno - rekao je Higs za "The Sun".

Informer

Kada napravite sprej, preostaje vam samo da lagano poprskate naborana mesta na odeći i ostavite je da visi i suši se nekoliko minuta. Bitno je ne preterivati! Previše spreja može imati kontra efekat.

Još jedan jednostavan trik je da okačite naboranu odeću u kupatilu dok se tuširate. Parom će se brzo osloboditi nabori dok se vi opuštate pod tušem. Treća metoda za uklanjanje nabora je da koristite vlažan peškir.

Raširite svoju odeću na ravnu površinu. Uzmite peškir dovoljno veliki da prekrije celu površinu odeće i blago ga navlažite - dovoljno da bude vlažan na dodir, ali ne da kaplje. Položite vlažan peškir direktno preko odeće i pritisnite rukama, poravnavajući nabore.

- Koristite toplu vodu za vlaženje peškira. Toplota će pomoći da se nabori lakše izravnaju - savetuje Higs. Kada nestanu nabori, ostavite odeću da se osuši na vazduhu.