• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2024

14:08

Stjuardesa otkrila nekoliko genijalnih trikova! Kako da ispeglate odeću bez pegle i sprečite gubljenje prtljaga (VIDEO)

Shuterstock

Putovanja

Stjuardesa otkrila nekoliko genijalnih trikova! Kako da ispeglate odeću bez pegle i sprečite gubljenje prtljaga (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko često putujete, ovi trikovi iskusne stjuardese biće vam veoma korisni.

Stjuardesa iz jedne avio- kompanije  otkrila je kako da vaša odeća bude sveža i bez nabora i onda kada vam pegla nije pri ruci.

TikTok snimak dobio je preko 4.700 lajkova, a na početku simpatična devojka objašnjava kako da ispeglate odeću bez pegle uz minimalan napor.

Ona savetuje da unesete garderobu u kupatilo svoje hotelske sobe i ostavite je na radijatoru ili na ofingeru.

Zatim pustite vruću vodu u tuš kabini, a nakon desetak minuta para će ispraviti sve nabore! Možete iskoristiti vreme da se istuširate i tako “ubijete dve muve jednim udarcem”.

 

@klm Be sure to check out the last hack if you need help with seat selections! 👶 #KLM #royaldutchairlines #travelhacks #packinghacks #flightattendant ♬ BORN FOR THIS - Foxxi

 

Stjuardesa otkriva da odeća može “zadržati svežinu” i nakon višečasovnog tumbanja u koferima, tako što ćete unutra ostaviti nekoliko vlažnih maramica.

Foto: Shutterstock

 

U nastavku videa stjuardesa objašnjava kako da izbegnete džetleg nakon dugih putovanja, kako da osigurate prtljag i izaberete najbolja sedišta u avionu.

Umor i dezorijentacija nakon putovanja kroz različite vremenske zone, nastaju kada unutrašnji sat vašeg tela nije sinhronizovan sa novim lokalnim vremenom.

Zbog toga stjuardesa savetuje da se prilagodi raspored spavanja, odnosno da se postavi alrm za buđenje na lokalno vreme. (Navijte alarm u vreme kada ga inače navijate, ali po lokalnom vremenu)

Foto: Shutterstock

 

Jedan savet garantuje da više nikada nećete greškom zgrabiti tuđi prtljag. Stjuardesa predlaže da koristite šareni kaiš da biste lako identifikovali svoju torbu.

Nabavite šareni kaiš i obavijte ga oko svog kofera. Tako ćete svoj kofer odmah ugledati na pokretnoj traci među prtljagom sličnog izgleda.

Foto: Shuterstock

 

 

Na kraju, stjuardesa je dala je savet svima koji ne žele da sede pored beba i male dece. 

 - Ako ne želite da sedite blizu dece najbolje je da ne rezervišete pregradna sedišta. Pregradna sedišta su ona neposredno iza pregrada koje odvajaju različite delove aviona, recimo prve klase od standardnih sedišta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija