Autor: Informer.rs

24.06.2024.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Sledite 3 pravila za srećan život! Zapišite i stavite na vidno mesto u kući!

Čovek tokom celog svog života traži odgovore na važna životna pitanja, ali čini se da ti odgovori uvek izmiču. U istočnjačkom pravilu "tri stvari" otkrivamo koliko često komplikujemo ono što je zapravo jednostavno. Možda je upravo to ključ svih naših tuga.

Život nam se čini izuzetno složenim. Ponekad se sukobljavamo sa voljenima, prijateljima ili kolegama. Osećamo se umorno, dok nam se čini da naši najbliži pokušavaju da nas povrede ili uvrede. Osećamo se potlačeno i depresivno. Naše nevolje, bolesti, tuga, loše zdravlje, bes i nezadovoljstvo posledica su naših misli i postupaka. Često zaboravljamo na najvažnije stvari, trošeći vreme na sitnice, dok je ključno živeti u skladu sa sobom.

Informer

Zlatno pravilo starih mudraca nas uči važnim životnim lekcijama. Postoji samo tri stvari na kojima se gradi naš život. Tih troje ima sveto značenje u gotovo svim religijama i kulturama sveta. Zlatno pravilo nas podučava suštini večnih vrednosti, koje su srž našeg univerzuma. Usvojite ovo pravilo i otkrićete tajnu sreće, videćete kako se vaš život postepeno popravlja.

Pravilo tri stvari jasno definiše:

Tri stvari koje se nikada ne vraćaju: vreme, reč, prilika.
Tri stvari koje ne smemo izgubiti: mir, nadu, čast.
Tri najvrednije stvari u životu: ljubav, vera, poverenje.
Tri nesigurne stvari u životu: moć, sreća, bogatstvo.
Tri stvari koje definišu čoveka: rad, poštenje, dostignuća.
Tri stvari koje mogu uništiti čoveka: vino, ponos, bes.
Tri najteže reči za izgovoriti: "Volim te", "Žao mi je", "Pomozi mi".

Prenesite ovo neprocenjivo znanje svojoj porodici i prijateljima. Ključ sreće leži u našim postupcima i stavu prema sebi i drugima. Ne dozvolite da ti ključevi zarđaju!