22.07.2024.

11:13

Foto: profimedia

Magazin

Kejt i Vilijam rone suze radosnice! Srećne vesti u kraljevskoj porodici - došao je bitan dan, prošlo je 11. godina (FOTO)

Princ Džordž , najstarije dete princa i princeze od Velsa, danas slavi svoj 11. rođendan.

Proslava dolazi nakon nekoliko nedelja ispunjenih događajima za Džordža koji se prošli vikend pridružio svom ocu na Olimpia stadionu u Berlinu, u Nemačkoj, kako bi bodrio Englesku u finalu kupa 2024. koje su izgubili od Španije.

Informer

Kejt i Vilijam sa decom Džordžom i Šarlot

Princ i njegova devetogodišnja sestra, princeza Šarlot, takođe su se pridružili Vilijamu na koncertu Tejlor Svift na stadionu Vemblej krajem juna kako bi proslavili očev 42. rođendan.

Članovi kraljevske porodice snimljeni su kako se smeše s američkom pevačicom iza pozornice, dok je Sviftin dečko, američki fudbaler Travis Kelce, rekao da su kraljevska deca "apsolutni užitak".

Džordž, drugi u redu za presto, takođe se pridružio ostalim članovima kraljevske porodice na balkonu Bakengemske palate kako bi proslavili službeni kraljev rođendan u junu.

Bilo je to prvo javno pojavljivanje njegove majke otkako je ranije ove godine objavila dijagnozu raka.

George se ranije pridružio Kate, Charlotte i njegovom šestogodišnjem bratu princu Louisu u kočiji dok su putovali niz The Mall na tradicionalnu ceremoniju Trooping the Color.

Princ Džordž Aleksandar Luis rođen je u privatnom Lindo Vingu bolnice St Mary's, Padington, London , u 16:24 22. jula 2013.

Pred svetskim medijima debitirao je dan kasnije na bolničkim stepenicama, umotan u beli šal od merino vune, ljuljuškajući se u majčinom naručju.

On će biti 43. monarh od Viliama Osvajača koji će nositi krunu ako bude sledio vladavinu svog dede, kralja, a zatim svog oca, Viliama.