Autor: Informer.rs

25.07.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Upozorenje za sve roditelje! Ogromna opasnost vreba ako ostavite sedište za decu na suncu! (VIDEO)

Emili Perna, udata majka dvoje dece, upozorava druge roditelje na vatrene opasnosti dečjih ogledala i auto-sedišta u ekstremnim vrućinama.

- Danas sam dok sam vadila Luku iz njegovog auto-sedišta, primetila sam da se sunce reflektiovalo kroz njegovo ogledalo za bebe i njegovo sedište je počelo da dimi - rekla je Perna iz Zapadne Virdžinije u svom fejsbuk postu. 

Uplašena da bi dečija stolica mogla odjednom jako da se zapali, odmah je požurila je da odmah izvuče sina iz auta. 

- Sunčevi zraci su veoma jaki i mogu se fokusirati kroz ogledalo kako bi stvorili vruću tačku koja može zapaliti zapaljive materijale - rekli su stručnjaci iz "First Choice Safety Training & Consultancy" iz Velike Britanije.

Informer

 

- Što je dan topliji, veća je verovatnoća da će ogledalo fokusirati sunčeve zrake i izazvati požar - nastavili su stručnjaci.

Poput Perne, još jedna mama je na TikToku upozorila sve roditelje na istu opasnost, nakon što je auto-sedište njene ćerke takođe počeo da dimi, prenosi "Nypost".

Da li ste roditelj? Ako ste odgovorili potvrdno, onda je ovo video koji morate da pogledate - započela je ona.

Prema njenim rečima, prišla je automobilu koji je stajao na suncu, a kada je krenula da stavi svoju ćerkicu u sedište za decu, primetila je kako se ono dimi.

- Odmah sam počela da tražim izvor dima uz pomoć mog devetogodišnjeg sina. Brzo smo shvatili da dim dolazi iz auto-sedišta - rekla je Natauša.  

- Moj sin je shvatio da se sunce odbilo od staklo koje stoji na vozačevom sedištu i onda reflektovalo na sedište za decu i tako zapalilo - upozorila je sve roditelje ova žena.