Autor: Informer.rs

10.08.2024.

13:00

Foto: Printscreen tiktok

Magazin

Podigao tepih i zatekao pravo bogatstvo! Tako nešto se više ne viđa ni u najluđim snovima! (VIDEO)

Renoviranje doma može biti savršen način za uštedu, ali jedan par iz Londona nije mogao ni da zamisli koliko će im se posrećiti. Ono što su otkrili ispod starih podnih dasaka daleko je nadmašilo njihova očekivanja.

Džoš i Emili Bruks, dok su obnavljali svoje imanje u Voltamstouu, London, otkrili su pravo blago - savršeno očuvan dijamantski parket skriven ispod starog tepiha.

Oduševljeni ovim retkim nalazom, pozvali su stručnjaka za podove, koji je odmah prepoznao izuzetnu vrednost drveta. Nakon merenja parketa, koji se prostire kroz hodnik i dnevni boravak, stručnjak je procenio da njegova vrednost iznosi između 20.000 i 25.000 funti.

Par je bio oduševljen otkrićem i ubrzo su vest podelili na TikTok-u. 

- Kada smo prvi put videli kuću, zapazili smo mali deo poda, ali nismo mogli ni da sanjamo da ćemo pronaći dijamantski parket u ovakvom stanju. Stručnjak za podove koji je došao da ga pregleda rekao je da je to jedan od najkvalitetnijih hrastovih parketa koje je video - rekao je Džoš. 

Umesto da skinu parket, što im je prvobitno bila namera, Džoš i Emili su odlučili da ga zadrže. Premazali su ga lakom kako bi mu vratili sjaj i sačuvali njegovu vrednost.

- S obzirom na prostor koji pokriva, njegova vrednost je procenjena na oko 20.000 do 25.000 funti. Planiramo da ga izbrusimo i završimo lakiranjem - dodao je Džoš.

Njihov TikTok video prikupio je preko 225.000 lajkova, a komentari su bili puni oduševljenja:

- Ovo je kao da ste osvojili na lutriji -
- Dijamantski parket zaista zaslužuje to ime -
- Sreća što su prethodne generacije sačuvale tako predivan pod ispod starog tepiha - bili su samo neki od komentara.