Autor: Informer.rs

30.08.2024.

13:10

Foto: Shutterstock

Magazin

3 stvari nikako ne pozajmljujte! Donose ogroman maler ako napuste kuću - Novac će samo "ispariti"

Predmeti u našim domovima nisu samo obične stvari. Prema feng šuiju, veruje se da oni mogu nositi sa sobom osećanja ili energetske vibracije, što može privući nesuglasice ili nesreće u kuću.

Zbog toga je važno biti pažljiv pri pozajmljivanju ili poklanjanju kućnih i ličnih predmeta.

Na primer, pozajmljivanje novčanika ili tašne u feng šuiju se smatra izrazito nepovoljnim, jer može dovesti do neočekivanih troškova ili gubitka novca.

Ovo pravilo se odnosi i na luksuzne delove garderobe. Iako je među prijateljicama često uobičajeno da pozajmljuju odeću, feng šui savetuje da to izbegavate. Umesto toga, preporučuje se redovno sređivanje garderobe i uklanjanje stvari koje više ne nosite ili u kojima se ne osećate lepo.

Informer

 

Ako se odlučite da neku odeću poklonite, važno je to učiniti od srca. Pre nego što poklonite odeću, obavezno je operite, ispeglajte i popravite, ako je potrebno. Osoba koja prima poklon takođe treba da je opere i to na poseban način - potapanjem u hladnu vodu sa šakom soli na pola sata, a zatim ispiranjem.

Ovaj postupak je posebno važan ako kupujete odeću u radnjama sa polovnom garderobom, poznatim kao "second-hand" prodavnice.

Takođe, nije preporučljivo pozajmljivati papuče, jer se veruje da to može doneti probleme na poslu ili prepreke u profesionalnom napredovanju. Ukoliko ne želite da vaši gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari tankih papuča, nalik onima u hotelima, koje možete ponuditi čim stignu.

Informer

 

Na kraju, feng šui savetuje da nikada ne pozajmljujete sat. Kada ga vratite, s njim možete uneti i negativnu energiju koja je možda pratila osobu od koje ste ga pozajmili, posebno ako se ta osoba suočava sa teškim periodom u životu.