22.08.2024.

16:00

Foto: EPA

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Princeza Dajana ostavila je testament zajedno sa popisom imovine. Pretpostavlja se da je to učinila kada se službeno razvela od princa Čarlsa i ostala bez titule "njenog kraljevskog visočanstva".

U poslednjoj volji Lejdi Di pomenuto je nekoliko osoba. Dva glavna naslednika su, naravno, njeni sinovi, prinčevi Vilijam i Hari. U testament je uključeno i 17 dece kojima je princeza bila kuma, kao i njen voljeni batler Pol Barel.

Informer

Dajana sa sinovima Vilijamom i Harijem

Testament otkrio svu princezinu imovinu 

Za poverenike i izvršioce izabrala je majku, lejdi Frensis, i jednu od sestara, lejdi Saru. Britanski mediji prenose navode Visokog suda pravde Engleske, prema kojima je imovina princeze Dajane iznosila 21.711.485 funti, što je više od 30 miliona dolara.

Međutim kada je obračunat (ogroman) porez na nasledstvo, brojka se drastično smanjila, pa je neto vrednost zapravo bila 17 miliona dolara.

Nakon što je prošla proces odobrenja od strane Visokog suda, imovina princeze Dajane podeljena je onako kako je navela u testamentu. Oko 70.000 dolara ostavila je batleru, dok su kumovi dobili stvari od sentimentalne vrednosti kao što su fotografije, umetničke slike, porcelan.

Informer

Princeza Dajana

Fondaciji je ostavila 1,4 miliona dolara, kao i svu odeću, uključujući čuvenu venčanicu. Fond koriste Vilijam i Hari, njihove porodice i dobrotvorne organizacije.

Ostatak imovine podelili su njeni sinovi. Svakom je omogućen pristup svom delu nasledstva kada je napunio 30 godina. Prinčevima je pripao i Dajanin nakit, koji često viđamo na njihovim lepšim polovinama, Kejt Midlton i Megan Markl.