• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2024

17:00

Princ Vilijam mora da poštuje stroga pravila! Ne sme da radi nešto što je celom svetu normalno

Reuters

Lajfstajl

Princ Vilijam mora da poštuje stroga pravila! Ne sme da radi nešto što je celom svetu normalno

Podeli vest

Britanska kraljevska porodica nalaže svojim članovima da se pridržavaju određenih strogih pravila.

Tako članovi britanske kraljevske porodice uvek sa sobom nose svoj alkohol da ih neko ne bi otrovao.

U slučaju da moraju negde na sahranu, u koferu uvek imaju crnu odeću. Princu Vilijamu (41) je dozvoljeno da leti avionom sa svojom decom, prinčevima Džordžom (10) i Luisom (5) kao i princezom Šarlot (8), ali to bi moglo da se ubrzo promeni.

Foto: profimedia

 

Mora da leti posebnim avionom

Bivši pilot kralja Čarlsa (75), Grejel  Lori, ispričao je u podkastu "A Right Royal"  da postoji pravilo koje Vilijam poštuje od svoje 12. godine. Dakle, već 30 godina.

 - Zanimljivo, avionom smo prevozili princa, princezu, prinčeve Vilijama i Harija, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Nakon toga, on je morao da leti posebnim avionom. Kad je Vilijam napunio 12 godina, on bi leteo u avionu 125 iz Northolta, a mi bismo leteli u 146 sa ostalo troje - ispričao je pilot.

Foto: EPAIMAGES

princ Vilijam

 

Džordž je 22. jula ove godine napunio 11 godina tako da mu je ostalo još 11 meseci tokom kojih može da leti sa porodicom.

Foto: profimedia

princ Džordž

 

Još se nagađa hoće li Džordž putovanje da nastavi sa svojom majkom, bratom i sestrom dok je Vilijam u drugom avionu ili će Džordž morati baš sam da leti.

To pravilo se poštuje da bi se zaštitila linija nasleđivanja. Pravilo može da se prekrši ako monarh to dopusti, ali ne preporučuje se da u avionu budu dva ili više naslednika trona. 

Usput, treba napomenuti da kralj sa sobom uvek ima zalihe krvi, kao i doktora, čak i tokom leta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Džet set

Srbija