01.09.2024.

11:00

Foto: Foto: EPA Images

Magazin

Skrivana od javnosti! Jedina fotka Vladimira Putina sa majkom - živeo u hladnoj kući okružen pacovima, ovakav je bio kao dete (FOTO)

Vladimir Putin rođen je 7. oktobra 1952. godine u Lenjingradu, današnjem Sankt Petersburgu i za njegov rani život vlada veliko interesovanje. Ko su mu bili roditelji i kako je izgledao u detinjstvu i mladosti, samo su neka od pitanja koja intrigiraju javnost. 

Kako svetski mediji prenose, još pre nego što se Vladimir Putin rodio, njegovi roditelji su se suočavali sa ne tako lakim vremenima. Tokom Drugog svetskog rata Lenjingrad je bio pod opsadom 900 dana, a za to vreme je od gladi i siromaštva umrlo više od milion ljudi. Njegov otac Spiridon Putin je tada otišao u rat, dok je njegova majka tokom rata bila na ivici smrti.

Otac Spiridon je, po povratku, do kraja života šepao na jednu nogu zbog zadobijenih povreda.

Informer

Vladimir Putin

Vladimir jedini naslednik svojih roditelja 

Iako nikad nije potvrđeno, mediji prenose da je najverovatnije bračni par Putin izgubio dvoje starije dece još pre Vlaimirovog rođenja jedno je umrlo od difterije, akutnog bakterijskog oboljenja koje najžčešće zahvata krajnike, i to u vreme rata, dok je smrt drugog deteta takođe bila uzrokovana bolešću premda nikad nije potvrđeno od koje.

Ostavši jedini naslednik u porodici, roditelji su bili vrlo zaštitnički nastrojeni prema Vladimiru, a otac ga je nazivao svojim "kraljem".

Živeli su u porodičnoj kući u kojoj su uslovili bili vrlo loši, a delili su je sa još dve porodice.

Informer

Mali Vladimir sa majkom Marijom

Kuća im bila užasno hladna i puna pacova

Britanski "Mirror" je pisao da im je u kući bilo "užasno i jako hladno", kao i da su se "borili sa hordom pacova" ispred kuće, a sve su to, kako prenosi pomenuti portal, bile reči njegove učiteljice Vere Dmitrijevne Gurevič.

Putin je, inače, bio sićušan kao dete. Putinovi roditelji su radili danonoćno, njegova majka je radila na raznim nekvalifikovanim poslovima.

Vladimir se u detinjstvu družio u dvorištu sa drugim dečacima, kao i sva ostala deca Trenirao je sambo, verziju borilačke veštine, a kasnije je prešao na džudo.

U školi nije briljirao, iako je bio nadaren. Pohađao je osmogodišnju osnovnu školu, zatim završio srednju hemijsku, pa Pravni fakultet Lenjingradskog državnog univerziteta Ždanov.

Informer

Vladimir sa roditeljima

Dao ćerki ime po majci 

Iako je u javnost izneo određene detalje o detinjstvu i odrastanju u lošim uslovima, o ćerkama koje je dobio u braku sa bivšom suprugom Ljudmilom, od koje se razveo 2013. godine posle tri decenije bračne zajednice, retko govori.

Jednom prilikom je samo rekao da se Marija i Katerina bave naukom kao i da su odgovorne i veoma uspešne.