Autor: Informer.rs

02.09.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovaj program uništava veš mašinu! Stvara se veliki pritisak kada ga uključite!

Kada ste u žurbi i velika gomila veša čeka na pranje, brzo pranje može delovati kao idealno rešenje. Međutim, ubacivanje glomaznih predmeta poput peškira u mašinu za veš i pokretanje ovog programa može izazvati više problema nego koristi.

Jedan iskusni majstor je detaljno objasnio zašto bi trebalo izbegavati program za brzo pranje veša, kao i kako česta upotreba ovog programa može negativno uticati na rad vaše mašine. Ako perete odeću od lakših materijala, možete povremeno koristiti program za brzo pranje, ali je važno da to ne radite često.

Informer

 

Međutim, kada je reč o odeći od težih materijala, korišćenje brzog programa pranja može ozbiljno opteretiti mašinu, pa se stoga ne preporučuje. Kako bi pojasnio problem, majstor je naveo primer pranja peškira. Budući da peškiri postaju izuzetno teški kada se natapaju vodom, brzo pranje u trajanju od 28 minuta može oštetiti bubanj mašine, prenosi "Blic Žena". 

- Kada mašina za pranje veša radi velikom brzinom, peškiri se skupljaju, što stvara ogroman pritisak na bubanj. U tom trenutku, mašina za veš počinje da se trese i pomera - objasnio je on.

Koji program pranja je najbolji?

- Ukoliko nemate mnogo vremena, bolje je da odaberete program pranja za pamučni veš, koji obično traje oko dva i po sata. Zatim možete podesiti brzinu kako biste smanjili vreme na oko sat i po. Na taj način, mašina za veš ima dovoljno vremena da temeljno opere veš bez dodatnog opterećenja - savetuje majstor.