Autor: Informer.rs

27.05.2024.

20:00

Foto: Shuterstock

Magazin

5 saveta kako da začas napunite telefon! Mislili ste da to nije važno - Ključno je za brzinu

Mobilni telefon često ostaje prazan u ključnim trenucima, ostavljajući nas da čekamo pored utičnice. No, postoji pet saveta koji mogu ubrzati proces punjenja i osigurati brži povratak u akciju.

Preskočite punjenje preko računara

Povezivanje telefona s računarom putem USB kabla može zvučati kao praktična opcija, ali ovo punjenje je sporije od punjenja putem zidne utičnice. Računari obično isporučuju između 1 i 2,1 ampera električne energije, što je znatno manje od struje koju pruža zidni punjač.

Informer

Isključite telefon

Korišćenje telefona tokom punjenja smanjuje brzinu punjenja jer uređaj troši struju. Isključivanjem telefona tokom punjenja omogućava mu se da se fokusira na punjenje, što značajno ubrzava proces.

Aktivirajte režim rada u avionu

Ako ne možete isključiti telefon, prebacite ga u režim rada u avionu. Ovo smanjuje potrošnju energije uređaja, omogućavajući brže punjenje, dok se aplikacije ažuriraju čim se ponovo povežete na mrežu.

Koristite brzi punjač

Brzi punjači su efikasni i dostupni za iOS i Android uređaje. Oni značajno ubrzavaju proces punjenja, vraćajući telefon u život za samo tridesetak minuta.

Izvadite mobilni iz zaštitnih kučišta i maski

Mobilni se prilikom punjenja dodatno zagreva, a sa porastom temperature baterija se sporije puni. Kako biste izvukli maksimum od punjenja, izvadite uređaj iz zaštitnih kučišta, posebno onih gumenih, a ne bi bilo loše ostaviti uređaj i na nekom hladnijem mestu dok se puni.

Ovi saveti omogućavaju brže punjenje i osiguravaju da vaš telefon bude spreman za akciju u najkraćem mogućem roku.