Autor: Informer.rs

15.07.2024.

20:20

Foto: Freepik.com

Magazin

TikTok može da "odahne" - Instagram ne odustaje od svoje prvobitne taktike! (VIDEO)

- Instagram ne planira da se fokusira na video sadržaj dugog formata jer bi to moglo narušiti ključni identitet platforme u procesu povezivanja ljudi sa prijateljima -  izjavio je šef Instagrama Adam Moseri.

Prema Moserijevim rečima, kratka forma je centralni fokus platforme. Iako je tehnički moguće postavljati Instagram video klipove duže od sat vremena na feed, i Instagram je imao neke eksperimente sa dužim video klipovima preko IGTV-a (pre gašenja te aplikacije), kratka forma je ono što kompanija preferira.

Moseri ističe da su dva glavna cilja Instagrama pomoći korisnicima da se povežu sa prijateljima i istraže svoja interesovanja, uglavnom kroz kratke video formate.

On navodi da su ova dva "zadatka" međusobno povezana, jer omogućavaju korisnicima da dele video sadržaje koji ih zanimaju sa prijateljima koji bi takođe mogli biti zainteresovani.

Sa druge strane, video sadržaji dugog formata (klipovi duži od 10 minuta ili koji više liče na TV emisije) nisu u skladu sa identitetom i ciljevima Instagrama, zbog čega platforma neće aktivno promovisati taj format, naglašava Moseri.