22.07.2024.

15:30

Foto: Shuterstock

Magazin

WhatsApp uvodi novu funkciju za Android! Komunikacija će biti nikad lakša - neće postojati jezičke barijere

Kako je najavljeno, u ažuriranju koje je u pripremi, WhatsApp će prevesti sve poruke ćaskanja, prema pouzdano tačnoj veb stranici WABetaInfo. 

Funkcija će raditi kroz jezičke pakete, a korisnici će videti obaveštenje koje kaže: „pročitajte svoje poruke na željenom jeziku“, sa opcijom da prevede označene reči iz nove poruke. 

Aplikacija omogućava odabir jezika

Aplikacija će vam omogućiti da odaberete jezik na koji će poruke biti prevedene.

Posle ovog ažuriranja, kada vam stigne poruka na drugom jeziku, nećete morati da ih mukotrpno kopirate u spoljnu aplikaciju za prevođenje da biste bili u toku.

Informer

 

Kako su najavili iz WABetaInfo, mogućnost trenutnog prevođenja poruka tokom razgovora pomoći će održavanju toka komunikacije, olakšavajući korisnicima da razumeju i odgovore u realnom vremenu.

Funkcija je još uvek u razvoju

Iako je ova funkcija još uvek u razvoju, WhatsApp je posvećen njenom daljem poboljšanju kroz nove opcije automatskog prevođenja.

Zasad je razvijena beta verzija aplikacije za Android uređaje, mada je verovatno da WhatsApp radi na tome da je uvede i za iPhone.

Informer

Ranije je objavljeno da je tehnologija zasnovana na Google tehnologiji prevođenja uživo, ali izgleda da WhatsApp zapravo razvija sopstvenu tehnologiju koja podržava prevođenje poruka.

Ova funkcija je veoma korisna za korisnike, jer čuva enkripciju od početka do kraja.