Autor: Informer.rs

19.08.2024.

14:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Instagram menja lični opis! Evo šta je sve novo

Instagram je početkom ovog meseca počeo da se menja. Novo ažuriranje Instagrama  se fokusira na poboljšanje angažovanja korisnika i funkcionalnosti razmene poruka.

Promenjen je izgled simbola za lajkove, komentare i deljenja ispod objava. Ikone lajkovanja, komentara i deljenja izgledaju minimalistički i malo su razmaknute. Takođe, tekst ispod postova je malo podebljan.

Informer

Najvažnije promene


Pored promena u interfejsu, korisnici mogu (ili će uskoro moći, u zavisnosti od njihove lokacije) da uređuju poruke u roku od 15 minuta od slanja.

Takođe će moći da uključe ili da sključuju potvrde o čitanju, kao i da označavaju razgovore kako bi lakše organizovali svoje poruke.

Uvedena je nova opcija za postavljanje do tri razgovora na vrh pristigle pošte, radi lakšeg pristupa.

Informer

 

Dodate su i "beleške“, odnosno beleške ispod objava.

Beleške su se nekada pojavljivale na vrhu DM (poruke) ili iznad fotografije profila. Ovo ažuriranje omogućava korisnicima da dele beleške o objavama prijatelja ili profila koje prate, reaguju u realnom vremenu i da vide "beleške" drugih.

Samo vaši prijatelji mogu da vide vaše beleške, a vi možete da ih delite sa svima koje pratite ili samo sa onima u grupi „bliski prijatelji“.