Autor: Informer.rs

08.06.2020.

20:30

Foto:

Magazin

ČAK I NAJISKUSNIJI VOZAČI PRAVE OVU GREŠKU DOK VOZE! Niste ni svesni da tako OŠTEĆUJETE VAŠ AUTO!

Kada jednom naučimo da vozimo i steknemo rutinu i samopouzdanje, ovu aktivnost obavljamo bez puno razmišljanja. Ipak, činjenica je da i mnogi iskusni vozači imaju pojedine navike kojima nesvesno oštećuju svoja vozila.

BIZARNO! Povukao je magarca za UŠI - ZA UZVRAT JE ŽIVOTINJI ISPALA CIGARETA pozadi! (VIDEO)

Informer

Veliki broj ljudi ima običaj da odmara ruku na menjaču, ne znajući da težinom ruke tada čine da se delovi odgovorni za promenu brzine međusobno dodiruju i na taj način se troše. Osim toga, može da se uzrokuje i ispadanje menjača iz brzine što je jako štetno po menjač, ali i jako opasno po bezbednost u saobraćaju. Dakle, za menjačem posežite jedino kada menjate brzinu!

SLOBODA MIĆALOVIĆ IZ SVIH UGLOVA! Ona je majka dve devojčice, i jedna od najlepših srpskih glumica! A šta vi mislite?

Još jedna česta loša navika jeste da se automobil ostavi u brzini, dok se ne kreće, a da se nogom drže stisnute pedale kvačila i kočnice. To takođe šteti automobilu jer opruga u kvačilu nije dizajnirana da dugo trpi takvu silu i mogla bi da se potroši mnogo pre vremena, pa čak i da pukne.

Informer

U svakoj prilici kada morate da zaustavite vozilo, izbacite menjač iz brzine i stisnite kočnicu. Tako ćete najbolje sačuvati kvačilo.

DUGO ČUVANA TAJNA OTKRIVENA! Paja i Jare se NISU PODNOSILI - On je zahtevao OVO da bi se vratio na snimanje! PRODUCENT JE IMAO MNOGO PROBLEMA!

Sličan efekt ima i zadržavanje noge na papučici kvačila iako je automobil u pokretu. Takvo "odmaranje noge" na kvačilu  je nepotrebno jer postoji mogućnost da i dalje vršite pritisak na mehaničke delove menjačke kutije, odnosno menjača na motor koji nije iste brzine kao i spoj od strane menjačke kutije s kojom se spaja. Za levu nogu postoji za to predviđeno mesto, stoga ne oklevajte da se njime i poslužite.