Autor: JelenaT

11.03.2022.

11:34

Foto: Pixabay

Magazin

IMA SE, MOŽE SE! Zavirite u novu Diorovu prodavnicu u Parizu - čist LUKSUZ (FOTO)

Dve godine nakon detaljnog renoviranja, Dior je otvorio rekonstruisanu i proširenu prodavnicu u Parizu, na aveniji Montaignena, čuvenoj, kulturnoj i istorijskoj lokaciji. Veleleptnom otvaranju vodećeg butika prisustvovale su mnogobrojne svetske poznate ličnosti. 

Arhitektnoski zadaci povereni su čuvenom američkom arhitekti Peteru Marinou, koji je dizajnirao i značajne prodavnice Bulgari i Armani brenda u Njujorku, Šanela u Tokiju i mnoge druge luksuznih, svetskih brendova, poput Calvin Kleina, Louis Vuittona i Donna Karana

 - To je mesto mogućnosti, jedinstveno u svetu luksuza, ono koje kombinuje istoriju, kreativnost i znanje - tako je Peter opisao ovu neverovatnu kreaciju.

Informer

Dior

Arhitekta je stavio fokus na kontrast između nasleđa i modernog, koji se prepliću na skoro 108.000 kvadratnih metara. Autentičnost i nesvakidašnjost potvrđuje i činjenica da je kombinovao više od stotinu različitih materijala, od kamena do dragocenih tkanina u gradaciji bele boje. Pored navedenotg, butik je dekorisan muralima poznatih umetnika.

Njegov stav da se prošlosti uvek treba sećati, bez obzira na činjenicu da sebe smatra savremenim arhitekom, potvrđuje i činjenica da je sačuvao stolariju iz stare prodavnice, takođe je ostavio i versajski parket. 

Zavirite u renoviranu Diorovu prodavnicu.


Kritičari kažu da je ovo nesvakidašnji spoj neoklasičnog stila i savremene čednosti, a kako se dopada vama?