• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

23.09.2021

16:00

SRPKINJA POBEDILA VELIKI FRANCUSKI "DIOR"! Kad znate da ste 100 posto u pravu, idite do kraja

Zastitnik potrosaca/Shutterstock

Zaštitnik potrošača

SRPKINJA POBEDILA VELIKI FRANCUSKI "DIOR"! Kad znate da ste 100 posto u pravu, idite do kraja

Podeli vest

Beograđanka J. M. zbog lošeg parfema kupljenog u Srbiji četiri meseca je vodila bitku i na kraju dobila poklone i izvinjenje iz Francuske

Potrošači koji odluče da sebi priušte originalan brendiran parfem i za njega odvoje veću sumu novca očekuju da bude kvalitetan. Nažalost, to nije uvek tako, pa vas osim novca kupovina može koštati i mnogo živaca.

Beograđanka J. M. (34) dobar je primer kako ostvariti svoja potrošačka prava, da ne treba odustajati i dokaz da je moguće pobediti čak i najveće i najpoznatije svetske proizvođače. Ona je u parfimeriji u šoping molu u Beogradu kupila poznati francuski "Diorov" parfem, ali je ubrzo shvatila da je njegov miris "bled" i da nešto nije u redu. Bočicu je platila 19.000 dinara, ali je miris bio neupotrebljiv i nije bio ni nalik na onaj, istog proizvođača, koji je godinama koristila. Njen dečko je takođe tog dana kupio parfem u istom prodajnom lancu, ali je on bio odličnog kvaliteta i jasno se videla razlika. Tada je počela njena "bitka" za pravdu.

- Rešili smo da se počastimo, oboje naporno radimo, i kupili smo sebi parfeme. U pitanju je bio parfem "Dior Joy", koji sam jako želela. Kada sam videla da sam na neki način "prevarena", jer parfem nije imao prepoznatljiv miris ni boju, otišla sam da se žalim, a onda je usledilo pisanje molbi i sve je to jako dugo trajalo. U pitanju su bili meseci - priča ova Beograđanka.

Foto: Zastitnik potrosaca/Shutterstock

Nakon što je sve pokušala, rešila je da se obrati Udruženju za zaštitu potrošača. Pošto nisu mogli da joj pomognu, odlučila je da se obrati direktno kompaniji "Dior".

Isterala pravdu

Nije mi bilo teško da pišem mejlove, odlazim u radnju, "isterujem pravdu". Moja poruka za sve je da ne odustaju
J. M.

- U parfimeriji mi je rečeno da je ovo na neki način moja odgovornost jer sam imala tester pored parfema, pa sam tu morala da zaključim da nešto nije u redu. Zainatila sam se jer nije lako dati veliki novac za parfem, a dobiti osrednji proizvod koji miriše kao da ste kupili kopiju kod šanera. Napisala sam im i da ne želim isti parfem jer sam u međuvremenu čitala recenzije i saznala da utisci o toj seriji parfema nisu najbolji - kaže ona.

J. M. dodaje da je naišla na mnogo negativnih komentara od relevantnih izvora i shvatila da "Dior Joy" generalno kao serija nije dobar, pa sam im je direktno poslala mejl u kome je napisala da želi parfem "Miss Dior Absolutely Blooming". Ali ni tu nije bilo kraja iznenađenjima.

Foto: Zastitnik potrosaca/Shutterstock

- Poštar mi je isporučio paket iz Francuske. "Dior" mi je poslao novi parfem "Dior Joy", a ja sam ga samo odložila na policu i bacila se na pisanje novog mejla gde sam im objasnila moje iskustvo sa njihovim proizvodom. Nedugo zatim dobila sam još jedan paket od njih. Stigao mi je parfem "Miss Dior Absolutely Blooming" i znak pažnje, balzam za usne koji je poprilično skup i uz to i izvinjenje - dodaje J. M. (34) i kaže da nijedna bitka nije mala, ma koliko izgleda.
Borba za pravdu ove Beograđanke trajala je četiri meseca, ali ona kaže da je dobila šta je zaslužila i platila, i više od toga.

- Nije mi bilo teško da pišem mejlove, odlazim u radnju, "isterujem pravdu" jer nije u današnje vreme lako izdvojiti 19.000 dinara za parfem. Moja poruka za sve je da ne odustaju i da se bore za ispravan cilj, ma koliko on drugima beznačajno izgledao - dodaje ona.

Zaobilazite kopije, mogu da budu štetne

Kopije parfema ponekad mogu mirisati slično originalu, ali uvek se sastoje od jeftinijih sastojaka ili su razvodnjene. Nikad ne znate šta je zapravo u njima i mogu naškoditi vašem zdravlju. Kreatori lažnjaka ne poštuju regulatorne standarde i ne brinu što neko može da se razboli zbog njihovih proizvoda. Za proizvodnju lažnjaka koriste se štetni (ponekad i kancerogeni) sastojci, nekvalitetni alkohol, lako isparljive hemikalije, voda lošeg kvaliteta, mogu sadržati aluminijum, arsen, antifriz, bakterije, pa čak i urin!

Takođe, kopije parfema sadrže i berilijum i kadmijum, a često i DEHP odnosno bis(2-etilheksil)ftalat, veoma otrovnu supstancu koja može da izazove poremećaj u radu hormona, pa čak i kancer.
Stručnjaci kažu da upotreba kopije parfema može za posledicu da ima pojavu akni, osipa, psorijaze, očnih infekcija, astme, alergije, hormonskih promena.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ADV

pre 2 godine

OVAKO SE BORITE PROTIV POLITICARA SVIH STRANAKA I TAJKUNA KOJI VAM UNISTAVAJU ZIVTE OD 2000TE..A POSLE TUZITE DIORA, Z APOCETAK KRENITE OD SVOG DVORISTA

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija