04.01.2023.

18:05

Foto:

Magazin

ZBOG ČEGA SE ZAPRAVO POSTI? Veroučiteljka daje odgovor svima koji tvrde da "GREH NE ULAZI NA USTA"!

Iako poštuju veru i tradiciju, od pojedinih ljudi možete čuti da ne praktikuju post iz razloga što "greh ne ulazi na usta".

Međutim, veroučiteljka Andrea Kereš, na svojoj društvenoj mreži, otkriva da to baš i nije dobar razlog zbog kojeg bi neko odustao od posta, kao i šta post treba da predstavlja:

- A ko kaže da je hrana greh? Nema greha u slanini, jajima i mleku. Greh je ono što nas odvaja od Boga. Post je duhovni trening, kojim postižemo smirenje i duhovnu snagu, a hrana je samo delić tog treninga. Tu su i pojačana molitva i konzumiranje duhovnog sadržaja. Što veća ili potpuna izolacija od strasti i poroka - navodi Andrea i dodaje:

Informer

post

- Svako od nas ima neke svoje borbe, slabosti ili opsesije, alkohol, slatkiši, ogovaranje, prejedanje, bilo šta u čemu grešimo ili preterujemo u toku posta treba da dovedemo u balans, ili ako je moguće, potpuno ukinemo. I sve to da bismo uspostavili kontrolu nad svojim telom, a ojačali duh. A uzdržavanje od hrane samo ima za cilj da mi komandujemo našim stomakom, a ne obrnuto. Postom svakako ne postajemo bezgrešni, mi postom zapravo rasterujemo maglu koja nam ne dozvoljava da vidimo prave vrednosti, kristalno jasno i da se približimo Bogu - završava veroučiteljka.

BONUS VIDEO: