Autor: Informer.rs

27.04.2023.

16:00

Foto:

Magazin

DA LI STE ZNALI? Evo za šta služi ogledalo u liftu!

U stvari, većina liftova ima ogledala bilo unutra, bilo na spoljnoj strani, ili u blizini lifta. Ovo nije zbog nekog feng-šui saveta, već zbog psiholoških razloga. Posmatranje sebe u ogledalu je aktivnost koja okupira pažnju, bez obzira na to koliko ste narcisoidni.

Ideja za postavljanje ogledala u liftove se pojavila tokom industrijskog buma nakon Drugog svetskog rata, kada se povećao broj liftova, ali i pritužbi na njihovu sporost. Postavljanje ogledala se pokazalo kao efikasan trik na brojnim primerima, uključujući hotelske predvorje i aerodrome.

Informer

Lift

Psihološka istraživanja su pokazala da kada se suočimo sa ogledalom, uvek ćemo pronaći nešto što možemo da popravimo na sebi. To može biti popravljanje frizure, proveravanje ima li ostataka hrane između zuba, popravljanje šminke, kravate ili jednostavno odmeravanje sebe samih, ukoliko je sve pod konac.

Dakle, ogledalo u liftu nije tu samo zbog vaše taštine, već ima psihološki trik koji nam pomaže da izgubimo osećaj vremena dok čekamo lift. Sada kada znate ovo, sledeći put kada se nađete u liftu, nećete ignorisati ogledalo, već ćete možda iskoristiti priliku da popravite svoj izgled.