Autor: Informer.rs

06.05.2023.

14:00

Foto: EPAIMAGES

Magazin

KEJT MIDLTON ZASENILA SVE NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA! Pojavila se u haljini Aleksandra Mekvina, a na DIRLJIV način je odala počast princezi Dajani (FOTO)

Kejt Midlton je na sebi imala haljinu od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima ruže, čička, narcisa i deteline.

Za ovu priliku odabrala je biserne i dijamantne minđuše koje su pripadale Dajani, princezi od Velsa, i ogrlicu Džordža VI.

Ogrlica je izrađena 1950. godine na zahtev kralja Džordža VI za njegovu ćerku, princezu Elizabetu. Osim toga, Kejt je na glavu stavila tijaru sa srebrnim polugama, kristalima i trodimenzionalnim vezom od lišća koju su izradili Džes Kolet i Aleksandar Mekvin.

Princeza od Velsa izrazila je duboku počast prema princezi Dajani na dirljiv način, noseći njene dijamantske i biserne minđuše. Preko haljine je nosila svečani ogrtač u bojama crvene, bele i plave.

Britanski kralj Čarls danas je krunisan u Vestminsterskoj opatiji, u simboličnoj ceremoniji koja predstavlja kombinaciju verske službe i slavlja.